Liikenneministeri Berner: Suomalaisalusten pysäyttäminen Venäjällä näyttää olevan ohi

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner haluaa selvittää, mistä suomalaisalusten poikkeuksellisessa pysäyttämisessä on kyse.

Katja Juurikko

Anne Berner sanoo, että suomalaisalusten pysäyttämisen syihin halutaan selko.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mukaan suomalaisalusten pysäyttäminen Venäjällä vaikuttaa olevan ohi.

— Meillä on sellainen käsitys, joka on tullut viranomaiskeskustelujen pohjalta, että pysäytykset ovat tältä erää ohi, Berner sanoo.

— Mutta meillä on tahtotila ensinnäkin varmistaa asia, ja saada myös tietoa siitä, minkä takia suomalaisalusten riskiprofiilia nostettiin näissä joulun jälkeisissä tarkastuksissa. Tätä varten on sovittuna puhelinkokous Suomen ja Venäjän liikenneministeriöiden välille maanantaiksi.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että eri suomalaisvarustamoilta on pysäytetty seitsemän alusta venäläissatamissa joulukuun lopulta lähtien. Suomen varustamojen etujärjestön mukaan suomalaisia rahtialuksia pysäytetään normaalisti maailmalla koko vuoden aikana keskimäärin kaksi kertaa.

HS:n lähteiden mukaan pysäytykset olivat mitä ilmeisimmin kosto siitä, että öljyä vuotava Tecoil Polaris -venäläisalus pysäytettiin marraskuun lopussa Haminassa.

Berner ei halua spekuloida mahdollisilla syillä pysäytyksiin ennen maanantain keskusteluja ministeriöiden välillä.

Bernerin kommenteista kertoi ensin Yle.

Lue juttu kokonaan Helsingin Sanomista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet