Yksityiselle terveyspalvelualalle neuvottelutulos — Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla ylityö- ja vuoronvaihtokielto sen sijaan jatkuu.

Linda Varoma

Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimuksia sovelletaan muun muassa lääkäriasemilla.
Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimuksia sovelletaan muun muassa lääkäriasemilla.

Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusta koskevaan kiistaan on saatu ratkaisu, kertovat terveysalan ammattiliitot Erto, Super ja Tehy yhteisessä tiedotteessaan. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy.

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla ylityö- ja vuoronvaihtokielto sen sijaan jatkuu.

Terveyspalvelualan uusi työehtosopimus on voimassa 26 kuukautta eli maaliskuun loppuun vuonna 2020. Palkankorotukset ovat kutakuinkin niin sanotun yleisen linjan mukaisia, ja lisäksi sovittiin monista tekstikysymyksistä. Osa asioista siirrettiin vielä työryhmien valmisteluun.

Henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan tämän vuoden huhtikuun alusta 1,73 prosentin yleiskorotuksella ja ensi vuoden huhtikuun alusta 1,74 prosentin yleiskorotuksella.

Paikallista erää ei jaeta lainkaan, vaan kaikki korotukset saadaan yleiskorotuksina.
Neuvottelutulos käsitellään vielä sopijaosapuolten hallinnoissa.

Yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimuksia sovelletaan muun muassa lääkäriasemilla, työterveyshuollossa, suun terveydenhuollossa, vanhustenhuollossa, varhaiskasvatuksessa sekä mielenterveyskuntoutujien ja nuorten parissa tehtävässä työssä.

Erto, Super ja Tehy muodostavat yhteisen Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestön (TSN). Se neuvottelee terveyspalvelualan, yksityisen sosiaalipalvelualan, Avainta ry:n, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön ja Työterveyslaitoksen työehtosopimuksista.

Sopimuksen synnystä tiedotti torstaina myös työnantajia edustava Hyvinvointialan liitto.

Lue juttu kokonaisuudessaan Helsingin Sanomista.

Marjukka Liiten, HS

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.