Yksi kuoli rivitalopalossa Kouvolassa, toinen on sairaalahoidossa – Tuli ei levinnyt muihin asuntoihin, mutta talo kärsi mittavat vahingot

Kaikki rivitalon asukkaat poistuivat asunnoista sunnuntai-iltana.

Katja Juurikko

Kouvolassa Mäkitiellä sijaitsevassa rivitalossa syttyi tulipalo myöhään sunnuntai-iltana. Sammutustyöt jatkuvat edelleen.
Kouvolassa Mäkitiellä sijaitsevassa rivitalossa syttyi tulipalo myöhään sunnuntai-iltana. Sammutustyöt jatkuvat edelleen.

Kouvolan Mäkitiellä sijaitseva rivitaloasunto tuhoutui tulipalossa sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä. Savusukeltajien asunnosta hakemista henkilöistä toinen menehtyi, ja toinen oli maanantaina iltapäivällä sairaalahoidossa. Poliisi selvittää kuolinsyytä.

Hälytys palosta tuli sunnuntai-iltana hieman puoli kymmenen jälkeen. Noin puoli seitsemän aikaan maanantaiaamuna palo syttyi uudelleen.

– Jälkivartiointi jatkui aamuyöhön asti. Kun jälkivartiointi oli lähtenyt pois, kattorakenteissa havaittiin palo. Se oli levinnyt koko rivitalon mittaiseksi, joten joudumme purkamaan kattorakenteita reilusti, että saamme kaikki pesäkkeet raivattua, Kymenlaakson pelastuslaitoksen palomestari Mika Ruokolainen kertoo.

Ruokolaisen mukaan sammutusraivaustöihin menee useampia tunteja.

Palo itsessään ei ole levinnyt muihin asuntoihin. Ruokolaisen mukaan vahingot ovat kuitenkin koko rivitalossa mittavat, koska kattorakenteita joudutaan purkamaan laajalti ja kaikki asunnot ovat kärsineet vesivahingoista.

– Kaikki asukkaat poistuivat asunnoista jo viime yönä, Ruokolainen sanoo.

Hänen mukaansa rakennuksessa ei ole nykyään vaadittavia niin sanottuja palokatkoja. Kattoon asti tehtävien betoniseinien avulla estetään kyseisenkaltaisten yläpohjapalojen leviäminen koko rakennukseen.

– Tässä rakennuksessa tuho on melkoinen.

Hälytys palosta tuli sunnuntai-iltana hieman puoli kymmenen jälkeen. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, asunto oli liekeissä.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.