Lähiopetus perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa alkaa taas 14. toukokuuta – Marin: Opetukseen palataan porrastetusti ja hallitusti

Opetusta voidaan järjestää vuoroissa ja käyttää muitakin tiloja kuin luokkahuoneita.

Jussi Nukari

Opetusministeri Li Andersson ja pääministeri Sanna Marin neuvottelivat tänään koronavirustilanteesta ja koulujen avaamisesta.
Opetusministeri Li Andersson ja pääministeri Sanna Marin neuvottelivat tänään koronavirustilanteesta ja koulujen avaamisesta.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoituksia poistetaan 13. toukokuuta jälkeen, kertoo pääministeri Sanna Marin (sd). Opetukseen palataan Marinin mukaan porrastetusti ja hallitusti.

Opetusta voidaan Marinin mukaan järjestää vuoroissa ja kouluissa voidaan käyttää muitakin tiloja kuin luokkahuoneita, jotta opetusryhmiä voidaan pitää erillään.

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) mukaan Suomessa on onnistuttu koronavirusepidemian hillitsemisessä eikä välttämätöntä perustetta opetuksen rajoittamiselle ole toukokuun 13. päivän jälkeen. Hänen mukaansa lasten perusoikeuksia ei pidä rajoittaa enemmän kuin on pakko.

Anderssonin mukaan kevätjuhlia ei tänä vuonna koronavirusepidemian takia järjestetä.

Lähiopetus keskeytettiin Suomen kouluissa 18. maaliskuuta alkaen. Peruskoulun kolmen ensimmäisen luokka-asteen oppilaat ovat tämän jälkeenkin voineet käydä kouluissa, mutta Opetushallituksen mukaan enintään kymmenesosa pikkukoululaisista osallistui maaliskuun lopulla lähiopetukseen.

Muun muassa Opettajien ammattijärjestö OAJ on vastustanut lähiopetukseen palaamista ennen muuta terveyssyihin vedoten. Lähiopetukseen palaamista ei ole pidetty myöskään pedagogisesti hyvänä ratkaisuna, vaan opetuksen on katsottu onnistuvan toistaiseksi paremmin etäopetuksena.

Uutinen on päivitetty kello 20.38.

Luetuimmat