Poikkeustoimet jatkuvat ainakin 13.toukokuuta saakka – Koulunkäynti saattaa jatkua kotona lukukauden loppuun

Emmi Korhonen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tiedotti hallituksen toimista koronaviruksen kukistamiseksi maanantai-iltana.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) tiedotti hallituksen toimista koronaviruksen kukistamiseksi maanantai-iltana.

Hallitus aikoo jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka, tiedottaa valtioneuvoston kanslia.

Hallitus antaa uudet käyttöönottoasetukset eduskunnalle tiistaina ja päätökset pyritään tekemään tällä viikolla.

Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia jatketaan siis kuukaudella ja poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Hallitus aloittaa pikaisesti valmistelut pohjois- ja länsirajaliikenteen tiukentamiseksi sekä laivaliikenteen henkilö- ja matkustajaliikenteen lopettamiseksi lukuun ottamatta tavara- ja rahtiliikennettä.

Suomessa lisätään näytteenottoa ja testaamista koronavirustapausten selvittämiseksi ja epidemian hillitsemiseksi. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta on testattava aina, jos on pienikin epäilys sairastumisesta.

Hallitus antaa huomenna eduskunnalle ravintoloiden, kahviloiden ja anniskelupaikkojen sulkemista koskevan asetuksen. Sulkemisen tarkoitus on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta.

Aukiolon rajoitetaan 31.5.2020 asti, mutta ruuan ulosmyynti on mahdollista.