Alma: Presidentinvaalien toinen kierros aiempaa todennäköisempi — Sauli Niinistön kannatus nyt 58 prosenttia

Sauli Niinistön kannatus on laskenut selvästi. Eniten asemiaan on kohtentanut valitsijayhdistyksen Paavo Väyrynen.

Lukas Pearsall

Sauli Niinistön kannatus on tuoreimmassa mittauksessa 58 prosenttia. Se riittäisi edelleen valintaan ensimmäisellä kierroksella.
Sauli Niinistön kannatus on tuoreimmassa mittauksessa 58 prosenttia. Se riittäisi edelleen valintaan ensimmäisellä kierroksella.

Presidentinvaalien toinen kierros näyttää aiempaa todennäköisemmältä, kertoo Alma median teettämä kannatusmittaus. Tuloksista kertovat muassa Aamulehti ja Iltalehti.

Alman mukaan istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä äänestäisi nyt 58 prosenttia kantansa ilmaisseista vastaajista. Edellisessä mittauksessa joulukuussa Niinistön kannatus oli 70 prosenttia, mutta myös tuoreimman kyselyn mukainen kannatus riittäisi voittoon ensimmäisellä kierroksella.

Jos toinen kierros tulisi, Niinistöä olisi todennäköisimmin haastamassa vihreiden Pekka Haavisto. Haaviston kannatus on pysynyt ennallaan 14 prosentissa.

Väyrysen kannatus noussut eniten

Muiden ehdokkaiden kannatuslukemat ovat Alman tutkimuksen mukaan nousseet. Kolmantena kyselyssä on valitsijayhdistyksen Paavo Väyrynen, jonka kannatus on kivunnut kahdesta prosentista seitsemään.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari on neljäs kuuden prosentin kannatuksella. Aiemmin Huhtasaaren kannatusprosentti oli neljä.

Keskustan Matti Vanhasen kannatus on noussut neljästä prosentista viiteen, SDP:n Tuula Haataisen kahdesta neljään ja vasemmistoliiton Merja Kyllösen kolmesta neljään. RKP:n Nils Torvaldsia kannattaa aiemman prosentin sijaan kaksi prosenttia kantansa ilmoittaneista.

Alman kannatusmittaus tehtiin 9.—16. tammikuuta. Sen virhemarginaali on enimmillään 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet