Hömppää inspiroivista tositapahtumista— Lue elokuva-arvio täältä!

Breathe (Iso-Britannia, 2017). Ohjaus: Andy Serkis. Käsikirjoitus: William Nicholson. Rooleissa: Andrew Garfield, Claire Foy, Hugh Bonneville Kesto: 118 min. K12.

Imaginarium Productions

Claire Foy ja Andrew Garfield pääosissa tositapahtumiin perustuvassa draamaelokuvassa.
Claire Foy ja Andrew Garfield pääosissa tositapahtumiin perustuvassa draamaelokuvassa.

Breathe on Robin ja Diana Cavendishin avioliittoon perustuva elokuva, joka keskittyy Robinin polioon sairastumiseen ja edistysaskeliin vammaisten hoidossa, jota pariskunta edesauttoi 1960-luvulla.
Elokuvan tuottaja on heidän poikansa Jonathan Cavendish.
Robin (Andrew Garfield) on hurmaava seurapiirien herrasmies, joka pyyhkäisee jalat nuoren Dianan (The Crown -sarjan Claire Foy) alta. Pariskunnan romanssi on täynnä seikkailua ja huumaa.
Elämä tuntuu romahtavan, kun Afrikan-matkan jälkeen selviää, että Robin on sairastunut polioon. Kytkettynä hengityskoneeseen, liikuntakyvyttömänä sairaalan sängyssä hän vaipuu masennukseen ja itsetuhoisiin ajatuksiin.
Juuri pariskunnan lapsen synnyttänyt Diana ei ole valmis luovuttamaan. Oxfordin professori Teddy Hall (Hugh Bonneville) kehittää uudenlaista pyörätuolia, joka mullistaa lääketieteellisen maailman.
Näyttelijä Andy Serkisin esikoisohjaus on tunnereaktioita nykivä henkilökuva, joka tuntuu hieman laskelmoidulta. Mukana on tragedian ylitsekäyminen, kuolematon rakkaustarina ja historialliset puitteet, joissa keskustellaan vanhahtavalla englantilaisella aksentilla.
Breathe ei inspiroivasta tositarinasta huolimatta vie täysin mukanaan. Elokuvassa ei ole mitään pahasti vialla, mutta se on lopulta kovin tylsä ja katsojia aliarvioiva. Garfield ja Foy antavat tunteelliset roolisuoritukset, mutta hahmojen ylä- ja alamäet ovat valeltu sentimentaalisella siirapilla. | Timo Alho

Hyvää: Garfieldin ja Foyn roolisuoritukset.
Huonoa: Yllätyksetön ja siirappinen.
Erityistä: Cavendishien ansiosta lukuisat ”rautakeuhkoihin” lukitut potilaat pääsivät  liikkeelle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat