Mittatilauskokemus faneille

My Little Pony Elokuva (My Little Pony The Movie, Yhdysvallat, 2017).Ohjaus: Jayson Thiessen. Käsikirjoitus: Rita Hsiao, Meghan McCarthy.Suomenkielisissä äänirooleissa: Annituuli Kasurinen, Markus Bäckman, Katja Aakkula, Susa Saukko, Saara Lehtonen.Kesto: 99 min. K7.

Lionsgate

Tutut ponihahmot seikkailevat omassa elokuvassaan myös merenalaisessa maailmassa meriponeiksi muuttuneina.

Maailman suosituimpiin lasten brändeihin kuuluva Hasbro-lelujätin My Little Pony on porskuttanut vaihtelevin tuloksin jo yli 30 vuotta. Ystävyyden voimaan luottavat värikkäät ponit ovat jo niin kutsutussa neljännessä sukupolvessaan, johon uusi elokuva myös pohjautuu.

Hahmojen uusin inkarnaatio on myös tähän mennessä menestynein. Pikkutyttöjen fanituksen lisäksi ilmiö on levinnyt kulovalkean tavoin internetissä aikuisten ihmisten fanikulttuuriksi.

Uusi ponielokuva on jatkoa My Little Pony: Ystävyyden taikaa -animaatiosarjalle. Tarinassa seikkailevat puhelias Pinkie Pie, kiltti Fluttershy, vauhdikas Rainbow Dash, korea Rarity, jämpti Applejack, tulinen Spike ja tietysti ponien johtaja Prinsessa Twilight Sparkle.

Equestrian-valtakunta on vaarassa, kun ilkeä Tempest kätyreineen valtaa sen mahtavan Myrskykuninkaan käskystä. Karkotetut ponit joutuvat lähtemään avun hakuun meriponien valtakunnasta. Lopussa ystävyyden voima on avain kaikkeen.

Paljon elokuvan huumorista on suunnattu täysin hahmojen oikut tunteville katsojille. Kyseessä onkin mittatilauksena faneille tehty kokemus.

Ulkopuoliset voivat kokea lähinnä hämmennystä karkkivärein ja kimaltein koristellussa seikkailussa. Vauhtia ja hyvää sanomaa piisaa täysilaidallinen. |

Timo Alho

KAKSI TÄHTEÄ

Hyvää: Positiivinen asenne ja sanoma.

Huonoa: Ei ole tuotantoarvoiltaan paljon televisiosarjaa suurempi.

Erityistä: My Little Pony -brändi tuottaa noin miljardi euroa vuodessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.