Etelä-Karjalaan kaksi Emma-ehdokkuutta: Mokoma kisaa metallikategoriassa ja Kuopuksen video teki vaikutuksen valitsijoihin

35. Emma-gaala järjestetään Helsinki Areenassa 14. toukokuuta.

Joonas Brandt

Mokoman Janne Hyrkäs, Tuomo Saikkonen, Marko Annala, Kuisma Aalto ja Santtu Hämäläinen ovat jälleen kerran ehdolla metalli-Emman saajaksi. Kuva Tokiosta vuodelta 2018.
Mokoman Janne Hyrkäs, Tuomo Saikkonen, Marko Annala, Kuisma Aalto ja Santtu Hämäläinen ovat jälleen kerran ehdolla metalli-Emman saajaksi. Kuva Tokiosta vuodelta 2018.

Kotimaisen musiikkialan Emma-palkintojen ehdokkuuksia osui Etelä-Karjalaan kaksi tänä vuonna.

Joutsenosta lähtöisin oleva metalliyhtye Mokoma on ehdolla Metalli-Emman saajaksi, ja Imatralta lähtöisin oleva artisti Kuopus (Pietu Wikström) kilvoittelee parhaan videon Emma-palkinnosta. Mokoma ja Kuopus ovat molemmat ehdolla Emman saajaksi myös Yleisöäänestys-kategoriassa.

Mokoma julkaisi 11. studioalbuminsa Ihmissokkelo helmikuussa 2020, ja se meni kuuden edeltäjänsä tavoin julkaisuviikolla Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Henkilökohtaista fantasiaa ja herkkää autofiktiota suoltava rap- ja spoken word -artisti

Kuopus puolestaan julkaisi esikoisalbuminsa Luottamus, kuritus + pus elokuussa 2020. Levyn ehdolla olevan Sun kämppään katoon -musiikkivideon on ohjannut Anniina Joensalo.

Kuopus on myös näyttelijänä uraa tekevän Pietu Wikströmin artistiprojekti ja henkilökohtainen yritys kirjoittaa itsensä uudelleen, tuplariimi kerrallaan.

Behmille eniten ehdokkuuksia

Esikoislevynsä Draaman kaari viehättää vuonna 2020 julkaissut laulaja Behm kahmi eniten Emma-ehdokkuuksia. Hän on ehdolla kaikkiaan kuudessa eri kategoriassa, muun muassa vuoden artisti, vuoden albumi ja vuoden biisi.

Maustetytöt, Antti Tuisku ja Arttu Wiskari tavoittelevat puolestaan voittoa viidessä eri kategoriassa, ja heillä kaikilla on ehdokkuus vuoden albumi -kategoriassa.

Emma-palkinnot jaetaan vuotuisessa musiikkialan palkintotapahtumassa Emma-gaalassa Helsingissä 14. toukokuuta. Palkintoja on jaossa 24 ehdokassarjassa. 35. Emma-gaala on avoin yleisölle.

Uusimmat uutiset