Lappeenrannan kirjastot aukeavat ensi viikolla, koronaviruksen vuoksi siivoamista tehostetaan ja tarjolla on käsidesiä

Asiakkaiden toivotaan varaavan aineistoa etukäteen. Pyyntöjä voi soittaa myös puhelimitse tai lähettää sähköpostilla.

Mika Strandén

Lappeenrannan kirjastot aukeavat kesäkuun alussa. Asiakkaiden toivotaan varaavaan aineistoa etukäteen.
Lappeenrannan kirjastot aukeavat kesäkuun alussa. Asiakkaiden toivotaan varaavaan aineistoa etukäteen.

Lappeenrannan kirjastot aukeavat 1. kesäkuuta kesäaukioloaikojensa mukaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan kirjastoja voidaan avata hallitusti ja asteittain, Lappeenrannan kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kirjastojen toiminnassa otetaan huomioon koronavirustilanteeseen liittyvä ohjeistus ja esimerkiksi kirjastojen siivousta tehostetaan.

– Olemme tilanteen vuoksi rajanneet jonkin verran omatoimikirjastojen aukioloaikoja, sillä emme voi taata hygienia- ja turvallisuussääntöjen noudattamista vilkkaimmissa omatoimikirjastoissamme, palvelujohtaja Leena Priha sanoo tiedotteessa.

Koska tarpeettomia fyysisiä kontakteja pitää välttää, aluehallintovirasto suosittelee edelleen, että kirjastoissa ja niiden asiakaspalveluissa asioidaan lyhyesti ja välttämättömät asiat hoitaen.

– Kirjastoon voi lähettää tietopalvelukysymyksiä myös ennen kirjastokäyntiä sähköpostilla tai tiedustella kirjojen tietoja puhelimella, Priha toteaa.

Kirjastoauto aloittaa iltareitillä

Kirjastoissa on järjestelty kalusteita uudelleen, etteivät ihmiset ole liian lähellä toisiaan. Jokaisessa Lappeenrannan kaupungin kirjastossa on mahdollisuus pestä käsiä sekä käsihuuhdetta.

Asiakkaiden käytössä olevien tietokoneiden määrää on vähennetty. Tietokonetta voi käyttää enintään tunnin.

– Asiakastyöasemia puhdistetaan useita kertoja päivässä, ja kirjastojen asiakkaille on tarjolla myös kertakäyttöisiä hansikkaita. Kirjastossa toivotaan, että tietokoneen käyttö olisi mahdollisimman omatoimista.

Kirjastoauto Willitys aloittaa iltareittinsä ensi maanantaina parittoman viikon aikataulun mukaan. Asiakkaiden toivotaan varaavan aineistoa etukäteen kirjastoautosta noudettavaksi.

Priha muistuttaa, ettei kirjastoon saa tulla sairaana.

Lappeenrannan kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät täältä.