Yksityinen tanssikoulu Twostep muuttaa isompiin tiloihin Lappeenrannan Palloon — "Tämä riski on otettava, että toiminta voisi jatkua ja kehittyä", Twostepia johtava Katja Puranen sanoo

Twostepille remontoidaan uusia tiloja Tukkikadulle. Tanssikoulun uusissa tiloissa on 457 neliötä.

Terhi Töyry Photography

Katja Puranen (sinisessä paidassa) vetää tanssituntien lisäksi myös tanssi-liiketerapiaryhmiä.
Katja Puranen (sinisessä paidassa) vetää tanssituntien lisäksi myös tanssi-liiketerapiaryhmiä.

Uusissa tiloissa pystymme vetämään samanaikaisesti kolmea eri oppituntia ja kaikki opetus mahtuu saman katon alle. — Katja Puranen

Tanssistudio Twostep muuttaa kuluvan lukukauden jälkeen aikuisopiston entisiin tiloihin Tukkikadulle Lappeenrannan Pallossa. Remontti on parhaillaan käynnissä.

Twostepia johtavan Katja Purasen mukaan muuton ansiosta tanssikoulun toimitilat lähes kaksinkertaistuvat nykyiseen verrattuna. Uusissa tiloissa neliöitä on 457.

Tällä hetkellä Twostepiltä löytyy yksi isompi ja yksi pieni tanssisali. Suuri parannus on, että uusiin tiloihin saadaan kolme tilavaa tanssisalia.

— Uusissa tiloissa pystymme vetämään samanaikaisesti kolmea eri oppituntia ja kaikki opetus mahtuu saman katon alle. Nythän meidän on pitänyt vuokrata lisätiloja kaupungilta, Puranen kertoo.

Uudet tilat iso investointi

Twostepin ongelmana nykyisissä tiloissa on myös hyvin ahdas aulatila, jossa vanhemmat odottavat lapsiaan.

— Tukkikadulla meillä tulee olemaan tilava odotusaula. Samoin saamme kaivattua lisätilaa pukuhuoneita, opettajanhuonetta ja varastoa varten.

Yksi uuden sijainnin hyviä puolia on, että Twostepiin on jatkossa helpompi päästä myös ilman henkilöautoa. Nykyisin tanssistudio sijaitsee Lentokentäntiellä, jonka lähistölle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla.

Uusiin tiloihin muuttaminen on yritykselle kuitenkin myös iso investointi. Twostep on yksityinen tanssikoulu, joka ei saa julkista tukea.

— Mutta tämä riski on otettava, että toiminta voisi jatkua ja kehittyä.

Katja Puranen perusti Twostepin yhdeksän vuotta sitten. Nykyään oppilaita on kaikkiaan lähes 500. Twostep tarjoaa myös tanssi-liiketerapiaa.

Ihana Studiokin muuttaa Tukkikadulle

Twostepin naapuriksi Tukkikadulle muuttaa elokuussa fysioterapeutti ja pilatesohjaaja Piia Koskisen yritys Ihana Studio, joka nyt sijaitsee keskustassa Kymenraitilla.

— Tukkikadulta saamme selkeästi isommat ja monikäyttöisemmät tilat nykyiseen verrattuna, Koskinen kertoo.

Koskisen suunnitelmissa on laajentaa ja monipuolistaa kurssi- ja tuntivalikoimaa. Koskisen erityisalaa on äitiysfysioterapia.