Pää kii ja 29 muuta bändiä tulee Huhtiniemeen elokuussa, Pauli Hanhiniemi soittaa puolestaan Savitaipaleen Hakamäellä – Katso tästä musiikkikesän 2021 toistaiseksi varmistuneet esiintyjät Etelä-Karjalassa

LPR HC Fest kattaa Huhtiniemeen 30 bändin tapahtuman. Imatran Ajojen musiikkitapahtuman artistit julki ensi viikolla.

Sanna Käsmä

Laulaja-kitaristi Teemu Bergman on vuodesta 2012 toimineen Pää kii -yhtyeen perustajajäsen.
Laulaja-kitaristi Teemu Bergman on vuodesta 2012 toimineen Pää kii -yhtyeen perustajajäsen.

Punkiin, hardcoreen ja vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt LPR HC Fest on julkistanut ensimmäiset artistikiinnityksensä Huhtiniemessä 6.–7. elokuuta järjestettävässä tapahtumassa.

Festivaali piti koronan vuoksi välivuotta viime kesänä, mutta tauko ei ole muuttanut tapahtuman ohjelmareseptiä: yhdistelmä vanhoja tuttuja nimiä, uusia nousevia kykyjä sekä vähän tuntemattomampia underground-artisteja.

LPR HC Festin kattaus sisältää järjestäjien mukaan 30 esiintyjää, joista yhdeksän on nämä: festivaalin vakiobändi ja suomipunkin ykkönen Pää kii, piinkovana livebändinä tunnettu Nyrkkitappelu, brutaalista hardcore-ilmaisusta tunnetut Cutdown ja Kovaa Rasvaa sekä keikkalavojen kestosuosikki Wasted.

Tuoreita nimiä ovat punkyhtyeet Lapsuus ja Kiusa. Nyt julkaistun ohjelmiston outoina lintuina lentävät puolestaan melankolista suomirockia esittävä Lasten Hautausmaa ja garagerock-duo Ursus Factory.

Muut artistit ja festivaalin oheisohjelma julkistetaan myöhemmin keväällä.

LPR HC Fest on K-18-tapahtuma. Kaksipäiväisen festivaalin liput ovat myynnissä, ja väliin jääneen vuoden 2020 tapahtumaan ostetut liput kelpaavat sellaisenaan Huhtiniemen festivaalialueelle.

Sanna Käsmä

LPRHCFest noussee koronan aiheuttaman välivuoden jälkeen jälleen Huhtiniemen entiseen mäkimonttuun.
LPRHCFest noussee koronan aiheuttaman välivuoden jälkeen jälleen Huhtiniemen entiseen mäkimonttuun.

Vielä on esiintyjiä tulossa

LPR HC Festin ohella kesän 2021 Etelä-Karjalan musiikkitapahtumista on esiintyjiä julkistanut alkuvuodesta Savitaipaleella soiva Hakamäki Piknik. Hakamäen museoalueen lavalle nousee pääesiintyjäksi Pauli Hanhiniemen Retkue, johon laulaja-kitaristi Pauli Hanhiniemen lisäksi kuuluvat kitaristi Riku Kettunen, basisti Ville Rauhala ja rumpali Juppo Paavola.

Retkuetta ennen esiintyy savitaipalelaisduo Katja & Antti sekä myöhemmin julkaistavat esiintyjät.

Imatran Ajon yhteydessä järjestettävä kaksipäiväinen Road Racing Rock -festivaali kertoo esiintyjänsä ensi viikolla.

Kalenterissa jo olevien festivaalien lisäksi elävää musiikkia kuultaneen myös Big Band Campin yhteydessä Imatralla ja sekä Uus-festivaalilla että Kumaus-festivaalilla Lappeenrannassa.

Myös viime elokuulta Kansalaistorilta koronarajoitusten vuoksi peruttu uusi kotimainen musiikkikiertue, iskelmäpainotteinen Lappeenranta Soi, on kertonut kaupungin soivan kesällä 2021.

Laura Oja

Suomirockin suuren, Pauli Hanhiniemen, nykyinen yhtye on Retkue.
Suomirockin suuren, Pauli Hanhiniemen, nykyinen yhtye on Retkue.

Musiikkikesää 2021

Varmat tapahtumat ja julkistetut esiintyjät

5.6. Puolustusvoimien kesäkiertue. Lappeenrannan Satamatori: Ilmavoimien Big Band & Heikki Silvennoinen, Rakuunasoittokunnan Big Band & Souls of Women ja Varusmiessoittokunnan Show Band.

2.–3.7. Road Racing Rock. Imatra.

10.7. Kovan päivän ilta. Parikkalan Kisapirtti: Menneisyyden vangit, Black devils & Ile Kallio ja Tinos.

17.7. Hakamäki Piknik. Savitaipale. Pauli Hanhiniemen Retkue, Duo Katja & Antti.

28.7.–1.8. Lemin musiikkijuhlat.

6.–7.8. LPRHCFfest. Pää Kii, Nyrkkitappelu, Cutdown, Kovaa Rasvaa, Wasted, Lapsuus, Kiusa, Lasten Hautausmaa ja Ursus Factory.