Pormestarin-korttelin kaavan viivästys hankaloittaa Nuijamies-ryhmän suunnitelmia Lappeenrannassa

Kulttuuritila Nuijamies jalkautuu joulutorille ja etsii sekä jäseniä että mesenaatteja. Keräysten sujuminen on yhdistykselle viesti toiminnan tarpeellisuudesta.

Mika Strandén

Kulttuuritila Nuijamies -yhdistys kerää varoja tukituotteilla Lappeenrannan joulutorilla. Yhdistyksen mökin edessä tapahtumatuottaja Hanna Airikka.
Kulttuuritila Nuijamies -yhdistys kerää varoja tukituotteilla Lappeenrannan joulutorilla. Yhdistyksen mökin edessä tapahtumatuottaja Hanna Airikka.

Pormestarin-korttelin uuden asemakaavan valmistumisen venähtäminen ei ole kangistanut Kulttuuritila Nuijamies -yhdistyksen jäseniä. Tammikuun tapahtuman ohjelma on valmis, samoin speksit joulutorilla alkavalle jäsen- ja rahankeräykselle.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten vielä on epävarmaa, mitä voimme tehdä. Ossi Välimäki

— Kaavan odotuksen ei ole annettu haitata toimintaa, hallituksen jäsen ja tapahtumatuottaja Hanna Airikka sanoo.

Yhdistys pitää 7.—15.12. majaa Marian aukion joulutorilla, lanseeraa Mesenaatti-kampanjan ja myy tukituotteita mökistään.

Asemakaavan viivästyminen hankaloittaa silti yhdistyksen kivijalkojen junttaamista.

— Alunperin tässä kohtaa piti olla valmis kaava. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, joten vielä on epävarmaa, mitä voimme tehdä, puheenjohtaja Ossi Välimäki kertoo.

Epävarmuus ja viive haittaavat rahoitussuunnitelmiakin. Mesenaatti-kampanjan ohella on tarkoitus hakea muita apurahoja, ja joulutori sekä tammikuinen tapahtuma ovat osa varainhankintaa. Ne näyttävät suuntaa kulttuurikeskuksen syntymiselle.

— Tammikuun tapahtuma kertoo, onko kaupunkilaisilla tahtoa vaikuttaa asiaamme, Välimäki sanoo.

Yhdistys on rekisteröity lokakuun puolivälissä. Jäseniä on hankittu lähinnä Facebook-markkinoinnilla, alkuviikosta luku liikkui viisissäkymmenissä.