Kalastaja, ex-pääministeri, teatteriohjaaja ja Koiramäen väki olivat Finlandia-ehdokkaista eteläkarjalaisten suosikkeja

Finlandia-palkintoehdokkaana olevaa teosta ei välttämättä hankita pieneen kirjastoon, jos kirjailijan edellinen teos on kiertänyt huonosti. Voittajan varhaisempikin tuotanto kiinnostaa.

Jukka Gröndahl

Juha Hurme korjasi Finlandia-potin monella rintamalla. Hän on ollut lukevan kansan suosikki sekä eteläkarjalaisissa kirjastoissa että kirjakaupoissa, hän oli yleisöäänestyksen voittaja sekä myös Elisabeth Rehnin suosikki.

Kaikista Finlandia-palkintoehdokkaista on eteläkarjalaisia eniten kiinnostanut Alex sekä kirjastoissa että kirjakaupoissa. Aleksander Stubbin elämäkerta oli ehdolla tietokirjasarjassa.
Etelä-Karjalan Heili-kirjastoissa siitä oli tiistaina 20 varausta. Luumäenkin kirjastosta Alexia lainattiin liukkaasti heti sen ilmestyttyä.
Suomalaisissa kirjakaupoissa on myyty myös Riitta Kylänpään Pentti Linkola — Ihminen ja legenda -kirjaa, joka voitti tietokirjasarjan.
Kaunokirjallisuuden ehdokkaista Juha Hurmeen Niemeä sekä myytiin kaupoissa että varattiin ja lainattiin kirjastoissa runsaasti koko maakunnassa. Se oli Heili-kirjastojen varatuin kaunokirjallisuusehdokas, ja siitä tuli myös voittajakirja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet