Kirja-arvio: Uutuusdekkarissa tehdään konnuuksia Luumäen motellissa

Jukka Parkkari: Salpalinjan sankarit. 284 s. Arktinen Banaani 2017.

Kirja-arvio: Uutuusdekkarissa tehdään konnuuksia Luumäen motellissa

Tuskin koskaan on Luumäki päässyt dekkarin tai muunkaan romaanin keskuspaikaksi, mutta Jukka Parkkarin Suomen sotilasvakoilua kuvaavassa tarinassa tämä ihme nähdään.
Kirja on jatkoa Parkkarin aiemmille samaan teemaan liittyville kirjoille. Nyt Salpalinja nousee sen keskeiseen asemaan. Tämä koko maan itärajaa kulkeva puolustuslinja on vahvimmillaan Virolahdelta Luumäelle. On bunkkereita, juoksuhautoja, tankkiesteitä. Linjaa oli rakentamassa 35 000 miestä.
Nykyisin Salpalinja on lähinnä sotahistoriallinen matkailukohde, mutta vainoharhaisimmat venäläiset sotaherrat ovat siinä vakaassa uskossa, että ovela tsuhna pitää linjaa täydessä valmiudessa seuraavaa hyökkäystä varten. Jotta kuvio olisi täydellinen, myös CIA haluaa tarkistaa linjan toimivuuden Nato-joukkojensa varalle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet