Kirjailija Markku Pääskynen ammentaa uusimmassa romaanissaan Lappeenrannan takakonttimurhasta, rikosta enemmän kirja käsittelee ihmisen mieltä

Finlandia-ehdokkaanakin ollut Markku Pääskynen kuvaa teoksissaan onnettomuuksia ja rikoksia, joita on tapahtunut oikeassa elämässä.

Tammi

Markku Pääskysen kirjat käsittelevät usein rikoksia ja onnettomuuksia, joilla on vastineensa todellisessa elämässä.
Markku Pääskysen kirjat käsittelevät usein rikoksia ja onnettomuuksia, joilla on vastineensa todellisessa elämässä.

Kirjailija Markku Pääskynen ammentaa uusimmassa romaanissaan Aurinko ei liiku Lappeenrannassa vuonna 2018 tapahtuneesta tragediasta, niin sanotusta takakonttimurhasta.

Kirjan tapahtumat on siirretty Lappeenrannasta toiselle pienelle paikkakunnalle, Raaseporiin, jossa romaanin kertoja, työtön työnhakija Matti perheineen asuu.

Monet Pääskysen teokset kuvaavat onnettomuuksia ja rikoksia, joita on tapahtunut oikeassa elämässä. Enemmän kuin rikosta, Pääskynen kuitenkin käsittelee uusimmassakin romaanissaan tapahtumien vaikutusta ihmismieleen ja yhteisöön.

"Vaikka rikokset selviäisivät, mysteeri ei ratkea. Eikä voikaan ratketa: arvoitus on todellisuuden ytimessä", kirjoittaa Helsingin Sanomat arviossaan (19.10.2020) romaanista.

"Aurinko ei liiku on jännittävä ja herkkävireinen kertomus enteistä, perheensisäisistä suhteista ja siitä, mikä on elämässä oikeasti merkityksellistä", lehti jatkaa.

Tammi

Aurinko ei liiku on Markku Pääskysen kymmenes romaani.
Aurinko ei liiku on Markku Pääskysen kymmenes romaani.

Aurinko ei liiku on Markku Pääskysen (s.1973) kymmenes romaani. Hartolassa syntyneen, nykyisin Helsingissä asuvan kirjailijan esikoisteos Etanat ilmestyi vuonna 2002, ja se kuvasi Göteborgissa tapahtunutta, useita kuolonuhreja vaatinutta liikenneonnettomuutta monista näkökulmista.

Finlandia-ehdokkaina olleet Vihan päivä (2006) ja Sielut (2015) käsittelivät perhesurmaa ja lapsen katoamista, joilla myös oli vastineensa todellisuudessa.

Lappeenrannan takakonttimurhassa parikymppiset nuoret aikuiset surmasivat ikäisensä miehen pahoinpitelemällä uhria, sulkemalla hänet takakonttiin ja polttamalla myöhemmin auton.

Luetuimmat

Kommentoidut