Vauhti paranee teatterissa — talouden näkökulmasta täyttöasteiden kohentuminen on tärkeää

Isolla puolella tapahtui suuri harppaus.

Aki Loponen

Jussi Virkki, Samuli Punkka, Jussi Johnsson ja Seppo Merviä hupailevat Puhtaana käteen -farssissa, joka jatkuu Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmistossa keväällä.
Jussi Virkki, Samuli Punkka, Jussi Johnsson ja Seppo Merviä hupailevat Puhtaana käteen -farssissa, joka jatkuu Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmistossa keväällä.

Lappeenrannan kaupunginteatterin toinen toimintavuosi uudessa talossa on sujunut lippuluukun näkökulmasta tuntuvasti avausvuotta parempi. Teatterin yleisömäärä lisääntyi vuonna 2017 runsaat kymmenen prosenttia edellisestä vuodesta.
Yleisömäärän kasvu on kaiken lisäksi kasaantunut teatterin näkyvimmälle ja tärkeimmälle näyttämölle. Suuren puolen esitysten katsojien lukumäärä lisääntyi lähes 50 prosenttia vuodesta 2016.
Mikä selittää aiempaa suurempaa vetovoimaa?
— Kaupungissa on puhuttu teatterista aiempaa myönteisempään sävyyn, teatterinjohtaja Timo Sokura arvelee.
Hänen mukaansa vuoden ainoa pettymys oli oma syksyinen ohjaus pienelle puolelle. Loppuhalauskompleksi ei lähtenyt lentoon.
— Esitys oli käypänen ja katsojapalaute hyvää, mutta yleisöä ei löytynyt.
Täyttöaste jäi alle 30 prosentin, kun se oli pienellä puolella muuten noin 50 prosenttia ja suurella yli 60. Keskiarvoon on laskettu mukaan vain teatterin omat tuotannot.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet