The Sound of Divas testaa Lappeenrannan kesäteatterin keikkapaikkana — Jos perjantain pilotti onnistuu, ensi kesänä Linnoituksessa voidaan nähdä kotimaisia kärkinimiä

The Sound of Divas nousee Lappeenrannan kesäteatterin lavalle perjantaina. Onnistuessaan kesäteatterin konsertti saattaa saada jatkoa ensi kesänä.

Seppo Kivimäki

Etelä-Karjalaisista muusikoista koottu The Sound of Divas esiintyi toukokuussa Nuijamiehessä. Kuvassa vasemmalta alkaen , Elisa Pellinen, Hannele Haimila, Heidi Bergbacka, Sonja Kangastalo ja Saara Östman.
Etelä-Karjalaisista muusikoista koottu The Sound of Divas esiintyi toukokuussa Nuijamiehessä. Kuvassa vasemmalta alkaen , Elisa Pellinen, Hannele Haimila, Heidi Bergbacka, Sonja Kangastalo ja Saara Östman.

Lappeenrannan kesäteatteri muuntautuu keikkapaikaksi perjantai-iltana. Eteläkarjalaisista muusikoista koottu The Sound of Divas esiintyy ensimmäisessä Linnoitus Live -tapahtumassa.

Kehruuhuoneen päällikkö ja tapahtuman tuottaja Tommi Männistö kertoo, että perjantain konsertti on pilotti, joka onnistuessaan voi saada jatkoa ensi kesänä. Mahdollisten konserttien ajankohta riippuu kuitenkin kesäteatteriproduktion aikatauluista. Konsertit täytyy järjestää ennen ja jälkeen kesäteatterin Krokotiilirock-näytelmää.

— Jos ensi kesälle suunniteltaisiin vaikka kolme konserttia, yksi voisi olla kesäkuussa ja kaksi elokuun puolella, Männistö sanoo.

Männistö ei halua eritellä mahdollisia nimiä, mutta ajatuksissa on tuoda kesäteatteriin kotimaisia kärkinimiä. Esimerkiksi hän mainitsee syyskuussa Kehruuhuoneella Hurriganesia soittavan Remu Aaltosen, jonka konsertti olisi hyvin voinut sopia kesäteatterillekin.

Kesäteatteria elvytetään nyt keikkapaikkana uudelleen. — Tommi Männistö

Takavuosina Lappeenrannan kesäteatteri oli merkittävä keikkapaikka. Muun muassa legendaarinen Tuuliajolla-kiertue pysähtyi kesäteatterin lavalla useampaan kertaan 1980-luvun alkuvuosina.

Männistön mukaan kesäteatterilla on viime vuosina järjestetty pienempiä musiikkitapahtumia, mutta isoja konsertteja ei ole nähty vähään aikaan.

— Kesäteatteria elvytetään nyt keikkapaikkana uudelleen. Puitteet ovat kunnossa, joten mielestäni siitä saadaan mukavan tasokas paikka.

Esitystekniikkaa kesäteatterilla ei ole valmiina, joten valot ja äänentoisto on rakennettava varta vasten tapahtumaa varten. Männistö kertoo, että konserttitekniikan toteuttaa sama yhteistyökumppani, joka vastaa siitä Kehruuhuoneen musiikkitapahtumissa.

Kesäteatterin katsomossa on paikat 540 katsojalle.

Etelä-Saimaan arkisto

Tuuliajolla-kiertue täytti Lappeenrannan kesäteatterin 1980-luvun alkuvuosina. Silloiseen katsomoon mahtui nykyistä enemmän yleisöä.
Tuuliajolla-kiertue täytti Lappeenrannan kesäteatterin 1980-luvun alkuvuosina. Silloiseen katsomoon mahtui nykyistä enemmän yleisöä.

Männistö kertoo bonganneensa Sound of Divasin Nuijamiehen keikalla viime toukokuussa.

— Kokoonpano oli hyvä, ja tartuin siihen heti, koska siitä saadaan mahtava pilottihanke siitä miten kesäteatteria voi hyödyntää konserttikäytössä.

Viidestä naissolistista ja suuresta liveyhtyeestä koostuva Sound of Divas myi Kulttuuritila Nuijamiehen loppuun. Männistön mukaan nyt esityksen pääsevät kokemaan nekin, jotka eivät mahtuneet toukokuun keikalle.

Kesäteatterin katsomossa on tapahtumaa varten anniskeluoikeudet ja Linnoitus Liven ikäraja on 18 vuotta.

The Sound of Divas Linnoitus Livessä perjantaina 9.8. klo 20.

Luetuimmat

Kommentoidut