Lappeenrantalaislähtöinen rap-artisti Laineen Kasperi etsii kirjakustantajaa —Laine on työstänyt jo 14 vuotta romaania, jossa Saimaan vesi muuttuu juomakelpoiseksi ja Lappeenranta liitetään Suur-Törölään

Laine julkaisee Skraidu-nimellä todennäköisesti loppukesästä kokopitkän kokeellisen elektronisen musiikin levyn.

Kasperi Laine

Rap-artisti Laineen Kasperi päätti aloittaa kirjansa kustantajan etsinnän toden teolla tänä kesänä.
Rap-artisti Laineen Kasperi päätti aloittaa kirjansa kustantajan etsinnän toden teolla tänä kesänä.

Lappeenrannassa kasvanut rap-artisti Laineen Kasperi työsti oman kirjan käsikirjoitusta 14 vuotta ja etsii nyt sille sopivaa kustantajaa.

— Kirjan käsikirjoituksen tekeminen oli lähinnä pakoa biisinkirjoituksen muotorajoitteista ja jonkinlaista proosallisemman ilmaisun harjoittelua, artisti kertoo.

Hän ei paljasta, kenen kanssa kirjan kustantamisesta on neuvoteltu, mutta kertoo tilanteen näyttävän mielenkiintoiselta.

Saimaasta juomavettä ja kadonneita henkilöitä

Kirja on fiktiivisen henkilön tarina.

— Kirja käsittelee erään tavallisen suomalaisen henkilön elämänkaarta ja sen merkillisiä vaiheita lähitulevaisuuden Suomessa. Tarina sijoittuu pääosin Kaakkois-Suomeen, Hämeeseen, Helsinkiin ja satunnaisiin lokaatioihin Euroopassa ja Afrikassa.

Merkilliset vaiheet ovat esimerkiksi seuraavia: Lappeenrannan kaupunki tullaan liittämään Suur-Törölän kuntaan ja Saimaan vesistö mukautetaan kemiallisin prosessein juomakelpoiseksi.

Tästä johtuen Euroopan neljänneksi suurimman järven, Saimaan pieneliökanta kuolee ja sen kirkkaasta vedestä bongaillaan lukuisia kadonneita esineitä ja henkilöitä, muun muassa aikaisemmin kadonnutta Ristiinan kaupungin kunnanjohtajaa. Myös Luonnontieteellisen museon intendentit ovat innoissaan, kun saavat kokoelmiinsa täytetyn saimaannorpan, joka on lajinsa viimeinen edustaja.

Artisti totesi Facebook-sivullaan heinäkuun lopulla, että erään kiinalaisen määritelmän mukaan ihmisen on elämänsä aikana muun muassa kirjoitettava kirja. Tänä kesänä hän sanoo laittaneensa tämän velvollisuuden kunnolla käyntiin.

Laineen kesään on kuulunut myös jo kolmatta vuotta peräkkäin LprHC Festiin liittyvän Linnunradan Rinnebaarin isännöinti. Rinnebaarissa esiintyi kotimaisia elektronisen musiikin esittäjiä, muun muassa Laineen Kasperin oma Palava kaupunki -yhtye.

Laine julkaisee Skraidu-nimellä todennäköisesti loppukesästä kokopitkän kokeellisen elektronisen musiikin levyn.

Luetuimmat

Kommentoidut