Näyttelijä simahti helteessä ja kesäteatterin esitys keskeytyi Imatralla — Teatterinjohtajan mukaan Kruunupuiston montussa on helteellä hirvittävät olosuhteet

Ensihoitajat arvioivat, ettei sairaalahoitoa tarvittu. Seuraava esitys peruttiin varmuuden vuoksi. Tänään esitykset jatkuvat yönäytöksellä. Viimeinen esitys on sunnuntaina.

Teatteri Imatra

Haluatko mökkiläiseksi -komediasta on jäljellä neljä esitystä. Kuvassa Harri Nousiainen, Pia Lunkka ja Pirja Arponen.
Haluatko mökkiläiseksi -komediasta on jäljellä neljä esitystä. Kuvassa Harri Nousiainen, Pia Lunkka ja Pirja Arponen.

Haluatko mökkiläiseksi -kesäteatteriesitys keskeytettiin Imatralla näyttelijän simahdettua helteessä torstaina.

Kyseessä oli kello 14 alkanut päivänäytös. Yksi näyttelijöistä tuli armottomassa paahteessa niin huonovointiseksi, että esitys lopetettiin pian toisen puoliskon alettua. Yleisöä esityksessä oli 120.

Olen pelännyt ja jännittänyt tätä, koska kuumuus montussamme on niin hirveä. — Timo Rissanen

Varmuuden vuoksi myös saman päivän iltanäytös päätettiin perua. Kello 19:n esitykseen oli varattu etukäteen 180 lippua.

Jopa +52 astetta

Yksityisyydensuojaan vedoten teatterinjohtaja Timo Rissanen ei kerro näyttelijän nimeä tai edes sukupuolta.

Rissanen kertoo osanneensa pelätä jotakin tällaista, sillä olosuhteet Kruununpuiston kesäteatterin montussa ovat tällaisella helteellä hirvittävät.

Neljä vuotta sitten, kun kesäteatterissa esitettiin hellekeleillä Aikuista naista, esiintymislavalla mitattiin tunti ennen esitystä +52 astetta. Todennäköisesti samoissa lukemissa liikuttiin nytkin.

Tukaluutta lisäsivät useat päällekkäiset vaatekerrat ja esityksen kiivas tempo. Kerrospukeutumista tarvitaan, koska näyttelijät esittävät useita hahmoja.

— Se oli ajan kysymys. Olen pelännyt ja jännittänyt tätä, koska kuumuus montussamme on niin hirveä. Kylmällä säällä kylmyys tiivistyy sinne. Ja kun on kuuma, on todella kuuma, Rissanen painottaa.

Ensihoitajat apuun

Näyttelijän simahdettua paikalle hälytettiin ensihoitajat. Ensiavun jälkeen todettiin, ettei sairaalahoitoa tarvita. Näyttelijän vointi koheni nopeasti ja kaikki on nyt hyvin, Rissanen kertoo helpottuneena.

Iltanäytöksen perumista hän perustelee näin.

— Ihmisten terveys on ensijainen asia, emmekä halunneet ottaa pientäkään riskiä. Oli se niin kova paukku.

Anu Pakarinen

Timo Rissanen kertoo helteen käyneen myös Kruununpuiston kesäteatterin yleisön voimille. Ambulanssi on käynyt auttamassa katsojia kolme kertaa tänä kesänä.Arkistokuva viime talvelta.
Timo Rissanen kertoo helteen käyneen myös Kruununpuiston kesäteatterin yleisön voimille. Ambulanssi on käynyt auttamassa katsojia kolme kertaa tänä kesänä.Arkistokuva viime talvelta.

Jos esitys jäi kesken tai kokonaan väliin torstaina, samalla lipulla pääsee katsomaan esityksen uudelleen.

Jäljellä on vielä neljä esitystä, joista ensimmäinen tänä iltana kello 21. Yönäytöksessä, samoin kuin lauantain ja sunnuntain viimeisissä näytöksissä, on vielä runsaasti tilaa.

— Jos aikataulu ei käy, voi lunastaa lippurahat takaisin.

Haluatko mökkiläiseksi -näytelmän on ohjannut Timo Rissanen. Rooleissa vierailevat Pia Lunkka, Pirja Arponen, Harri Nousiainen ja Jussi Puhakka.

Influenssa vaivasi talvella

Esityksiä perutaan teattereissa sairaustapausten takia aina silloin tällöin.

Esimerkiksi viime kevättalvella Teatteri Imatra joutui perumaan 80 päivässä maailman ympäri -näytelmästä useita esityksiä, kun influenssa kaatoi muun muassa Pekka Rädyn petiin.

Pekka Räty kertoi sairastumisestaan tuolloin itse.

Viimeiset esitykset:

Pe 27.7. klo 21.

La 28.7. klo 14 ja 18.

Su 29.7. klo 14.

Kommentoidut