Vaihtoehtomusiikki jyllää jälleen kesällä Huhtiniemessä —Spektaakkelimainen Pikakassa vetää kauan kaivatun livekeikan, järjestyksessään vasta toisen

Esiintyjiä on kaikenkaikkiaan useita kymmeniä ja niitä julkistetaan yksi kerrallaan lähikuukausien aikana.

LPRHC Fest juhlitaan jälleen ensi kesänä Huhtiniemessä. Arkistokuva
LPRHC Fest juhlitaan jälleen ensi kesänä Huhtiniemessä. Arkistokuva

Kaksipäiväinen punkiin, hardcoreen, räppiin ja muuhun vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt LPRHC Fest järjestetään Lappeenrannan Huhtiniemessä ensi kesänä 19. ja 20. heinäkuuta.

Tapahtuman vastaava tuottaja Arttu Patolahti kertoo, että tarjolla on monipuolinen yhdistelmä hittiartisteja ja tasokkaita mielenkiintoisia tulevaisuuden tekijöitä.

Esiintyjiä on useita kymmeniä. Nimiä julkistetaan yksi kerrallaan helmi- ja maaliskuun aikana. Ensimmäinen julkistus on Pikakassa.

— Pikakassa on vuosikymmenen kovin kotimainen hardcore-sensaatio ja yksi kaikkien aikojen toivotuimmista ellei jopa toivotuin esiintyjä LPRHC Festin historiassa. 

Aiemmin tätä toivetta on ollut mahdoton toteuttaa, sehän sanotaan selvästi jo yhtyeen omassa kappaleessa Ei keikkoja, kiitos! Spektaakkelimainen yhtye on julkaissut neljä levyä Youtubessa, ja ne ovat saavuttaneet kulttisuosiota.

— Pyydetty on vaikka kuinka paljon ja minne, mutta bändi on tehnyt yhden keikan tätä ennen, joulukuussa Helsingin Nosturissa. Se olikin loppuunmyyty.

Patolahti vierittää ansion bändin saamisesta Lappeenrantaan sille henkilölle, joka suostutteli sen Nosturiin.

— Kun se oli sovittu, kysyin bändiltä, että kai te tulette myös Lappeenrantaan. Tuumivat, että katsotaan yksi keikka ensin, ja sen mentyä ilmeisen hyvin suostuivat.

Täysin outo paikka Lappeenranta ei Pikakassalle ole. Yksi jäsen on LPRHC Festillä juontanut ja toinen on kaupungista kotoisin ja soittanut aiemmilla festareilla muissa kokoonpanoissa.

— Tapahtuma on siis heille tuttu ja rakas. Meillä oli tässä siis pienoinen etu puolellamme.

Keikan kunniaksi levy-yhtiö julkaisee aiemmin vain Youtubessa olleet Pikakassa 1 - 4 -äänitteet rajoitettuna vinyylipainoksina. Levyjä myydään LPRHC Festeillä.

Festivaalilavat pystytetään samaan paikkaan kuin aiempinakin vuosina. Arkistokuva

Tapahtuma on kokonaisuudessaan K-18. Paikka on sama kuin aiempinakin vuosina aivan Huhtiniemen leirintäalueen vieressä 

Alueella on myös tekolumivarasto, mutta Patolahden mukaan se on tiedossa eikä festivaalia haittaa 

— Se otetaan aluesuunnittelussa huomioon. Lavat ja kenttä ovat samat kuin aiemminkin, lumikasa on siinä missä ei aiemmin ole ollut mitään. Ei se haittaa.

Festivaalin järjestää Pro Punk & Hardcore ry. 

Kommentoidut