Lappeenrannan balettigaalan taustaorganisaatio muuttuu – Uusi yhdistys tuo tuotannolle isommat hartiat ja mahdollisuuden tukiin

Yhdistyksen tarkoitus on taata Balettigaalan tulevaisuus, jos Teräsvuorten puhti loppuu.

Petra Tynninen

Jussi Virsusen, Irma Salomaa-Teräsvuoren ja Juhani Teräsvuoren yhteistyöllä on pitkä historia. Kuvassa kolmikko Hamina Bastionissa vuonna 2007.
Jussi Virsusen, Irma Salomaa-Teräsvuoren ja Juhani Teräsvuoren yhteistyöllä on pitkä historia. Kuvassa kolmikko Hamina Bastionissa vuonna 2007.

Irma Salomaa-Teräsvuori ja Juhani Teräsvuori tuottavat Lappeenrannan balettigaalaa jatkossa yhdistyspohjalta. Yrityspohjaisen toiminnan muuttuminen yhdistyspohjaiseksi palvelee tapahtuman tulevaisuutta.

– Olisi sääli, jos gaala loppuisi, kun me ei enää jakseta, vaikka Teräsvuoren kohdalla sitä epäilenkin. Hän on motivoitunut niin kauan kuin henki pihisee, Irma Salomaa-Teräsvuori kertoo.

Hän on yhdistyksen toiminnanjohtaja, Juhani Teräsvuori puolestaan sen taiteellinen johtaja. Teräsvuoret ovat Lappeenrannan balettigaala -yhdistyksen perustajajäseniä, mutta eivät kuulu helmikuussa perustetun yhdistyksen hallitukseen, jonka puheenjohtaja on Jussi Virsunen.

Yhdistys jäsenineen antaa Teräsvuorille aiempaa leveämmät toiminnalliset hartiat toimia, mutta myös uudenlaisia taloudellisia mahdollisuuksia.

– Yhdistyksen on helpompi saada avustuksia, yrityksille apurahoja ei oikein haluta antaa, Salomaa-Teräsvuori sanoo.

Yhdistyksen on helpompi saada avustuksia, yrityksille apurahoja ei oikein haluta antaa. — Irma Salomaa-Teräsvuori

Balettigaala on viime vuosina tanssittu Lappeenrannassa ja Tampere-talossa. Muutos taustaorganisaatiossa ei vaikuta tuotantoon.

– Yhdistys tuottaa tapahtumia entiseen tapaan, ja yhteistyö Lappeenrannan kaupungin ja Tampere-talon kanssa säilyy ennallaan.

Yhdistyksen verkkosivut avautuivat sunnuntaina, ja se hoitaa jäsenhankintaa niiden kautta. Salomaa-Teräsvuoren mukaan yhdistys etsii jäseneksi sekä yhteisöjä että yksityishenkilöitä.

Balettigaala on Lappeenrannan kaupungin bränditapahtumia, eikä muutos yrityksestä yhdistykseksi vaikuta.

– Yhteistyö markkinoinnissa ja muissa järjestelyissä on tiivistä kuten tähänkin asti, viestintäjohtaja Alina Kujansivu kertoo.