SaiPa lisää näkyvyyttään Lappeenrannan keskustassa — Uusi fanituote- ja lippumyymälä avautuu Isossa-Kristiinassa

Kiinteä kauppapaikka pitää seuravärit aiempaa paremmin esillä. Ison-Kristiinan mukaan liikkeestä hyötyy sekä seura että kauppakeskus.

Minna Mänttäri

SaiPa on esitellyt pelaajia Isossa-Kristiinassa (kuvassa) ja pitänyt siellä pop up -myymälää, mutta jatkossa keltamusta väri kuuluu kiinteästi kauppakeskukseen.
SaiPa on esitellyt pelaajia Isossa-Kristiinassa (kuvassa) ja pitänyt siellä pop up -myymälää, mutta jatkossa keltamusta väri kuuluu kiinteästi kauppakeskukseen.

SaiPa avaa pysyvän fanituote- ja lippumyymälän Lappeenrannan keskustaan. Myymälä avautuu kauppakeskus Ison-Kristiinan hotelli Lappeen puoleiseen päätyyn läntisen sisäänkäynnin viereen viikonloppuna.

Liigakausi alkaa SaiPan kotiottelulla Kouvolan KooKoota vastaan perjantaina. Kauden ja kaupan avaukseen liittyvät erilaiset kiireet ovat aiheuttaneet jonkinlaista säätöä toimistolla, mutta ovet avautuvat viestintä- ja markkinointijohtajan Jussi Viljakaisen mukaan perjantaina.

— Tarkkaa avaamisajankohtaa ei vielä ole, mutta jatkossa myymälä on tarkoitus pitää avoinna kauppakeskuksen aukioloaikojen puitteissa, hän kertoo.

Aiemmin SaiPalla on ollut fanituotteita myynnissä kaupungin keskustassa vain pop up -myymälöissä. Kiinteällä kauppapaikalla jääkiekkoseura paikkaa sekä tätä puutetta että hakee itselleen parempaa näkyvyyttä.

— Jäähalli on syrjässä, ja keskustasta on puuttunut tällainen näyttäytymispaikka kaupunkilaisten keskuudessa, Viljakainen sanoo.

Myymälästä löytyvät kaikki seuran fanituotteet. Jussi Viljakainen

Fanituotemyynti on iso osa seuran liikevaihtoa, ja sen värien näkyminen tärkeä osa markkinointia. SaiPan fanituotteita on Kisapuiston, seuran toimiston ja verkkokaupan ohella myynnissä muutamassa paikallisessa kaupassa, mutta Ison-Kristiinan oma uusi myymälä peittoaa ne valikoimallaan.

— Valikoima on laajin, ja sieltä löytyvät kaikki seuran fanituotteet.

Myymälällä on myös työllistäviä vaikutuksia. Viljakaisen mukaan SaiPa palkkaa muutamia osa-aikaisia myyjiä seuran fanituotevastaavan avuksi.

Isossa-Kristiinassa oman kaupungin joukkueen kauppakeskukseen avaama fanituotemyymälä aiheuttaa iloisia väristyksiä.

— SaiPa on hyvä brändi, ja hyöty hyvästä liikepaikasta sekä sijainnista on varmasti molemminpuolinen, kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen toteaa.

SaiPan myymälä tulee virallisesti viikko sitten toimintansa lopettaneen Sisustajan Onni -liikkeen tiloihin, joten iloa kauppakeskuksessa aiheuttaa myös tyhjentyneen liiketilan täyttyminen kuin lennosta yrittäjällä.

Muuten Nieminen on vaitonainen liiketilojen nykyisestä täyttöasteesta. Neuvottelut toisen kerroksen ravintolamaailman täyttämisestä ovat yhä kesken.