Levy-yhtiön aprillipila: Räppäri Petri Nygårdista musiikkineuvos – Lappeenrannassakin nähtiin Nygårdista vihjailevia tarroja 20 vuotta sitten

Etelä-Saimaa uutisoi aprillipäivänä, että Petri Nygård on vasta toinen esiintyvä artisti ja lavaesiintyjä, jolle musiikkineuvoksen arvonimi on myönnetty. Aiemmin arvonimen on saanut viihdetaiteilija Ilkka ”Danny” Lipsanen vuonna 2002.

Toni Tervo

Petri Nygård on ollut Petri Laurilan taiteilijaminä jo 20 vuotta.
Petri Nygård on ollut Petri Laurilan taiteilijaminä jo 20 vuotta.

Levy-yhtiö Universal Music lähetti 1. huhtikuuta tiedotteen, joka osoittautui aprillipilaksi. Etelä-Saimaassa mentiin lankaan ja lehti uutisoi, että rap-artisti ja viihdetaiteilija Petri Nygård eli Petri Laurila on saanut musiikkineuvoksen arvonimen. Arvonimen myönsi presidentti Sauli Niinistö maanantaina.

Nygård on vasta toinen esiintyvä artisti ja lavaesiintyjä, jolle musiikkineuvoksen arvonimi on myönnetty. Aiemmin arvonimen on saanut viihdetaiteilija Ilkka ”Danny” Lipsanen vuonna 2002.

20-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Nygård on arvonimestä ilahtunut.

– Mää en oo ikinä sillee ollu pystien ja muitten perää, mutta ohan tää huikeeta, Nygård kommentoi Universal Musicin tiedotteessa.

Nygård juhlii tuoretta arvonimeään striimatulla varastolivellä Facebook-sivullaan perjantaina.

Tamperelaisen Nygårdin ura alkoi vuonna 2000 varsin undergroundilla otteella.

Vuoden 2000 ensimmäisellä puoliskolla katukuvaan alkoi Lappeenrannassakin ilmestyä tarroja, joissa kysyttiin "kuka vittu on Petri Nygård?". Myöhemmin samana vuonna kysymykseen tarjosi vastauksen muutama kappale, joissa Petri Nygårdiksi esittäytyvä mies räppäsi suomeksi suomirokista sekä seksistä ja päihteistä, niistä haaveilemisesta ja ahdistuksesta.

Nygård nousi suuren yleisön suosioon ja levytti menestyksekkäästi 2000-luvun ensimmäisinä vuosina, kunnes siirtyi muun muassa tekemään musiikkia englanniksi ja katosi valtavirrasta.

Paluun rääväsuinen Petri Nygård teki noin kymmenen vuotta sitten, ja tuolta ajalta ovat muun muassa suurta suosiota osakseen saaneet kappaleet Sarvet esiin, jonka Nygård teki metalliyhtye Mokoman kanssa sekä Selvä päivä, jossa mukana on myös reggaeartisti Lord Est.

Nykyisin Nygård konsertoi ympäri Suomen vuosittain noin 100 keikan vuositahtia.

Musiikkineuvos on Suomessa tasavallan presidentin myöntämä arvonimi, joka voidaan myöntää musiikkialalla ansioituneille henkilöille. Arvonimi myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1974.

Vuosien 1918–2015 aikana musiikkineuvoksen arvonimi on myönnetty 55 henkilölle.

Petri Nygårdin varastolive artistin Facebook-sivulla perjantaina 3.4. kello 20 alkaen.

 

Juttua muokattu 2.4.2020 kello 11.28. Lisätty tieto, että uutinen oli aprillipila.