Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajaksi haki yhdeksän henkilöä — Hakijoiden joukossa muun muassa Iiris Rannio ja Minna Pirilä-Martti Lappeenrannasta

Hanna Koikkalainen

Iiris Rannio on hakenut teatterinjohtajan paikkaa myös aiemmin.

Haku Lappeenrannan teatterinjohtajaksi päättyi tänä maanantaina. Kaupunki sai määräaikaan mennessä yhteensä yhdeksän hakemusta. 

Paikallisia hakijoita ovat teatteriohjaaja Iiris Rannio, teatterikuraattori Jimmy Asikainen ja toiminnanjohtaja Minna Pirilä-Martti. He kaikki ovat Lappeenrannasta.

Muita hakijoita ovat teatterinjohtaja Juha Vuorinen Kokkolasta, talous- ja markkinointivastaava Tuija Saarinen Lempäälästä, freelance-ohjaaja ja -käsikirjoittaja Kimmo Virtanen Akaasta, kulttuurituottaja, eduskunta-avustaja Ville Virkkunen Espoosta, ohjaaja-käsikirjoittaja Katri Helena Häti Tampereelta ja ohjelmapäällikkö Jalle Niemelä Haminasta.

Teatterinjohtajan valintaa valmistelee kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry yhdessä työryhmän kanssa. Kulttuuri- ja liikuntalautakuntaa edustavat lautakunnan puheenjohtaja Eeva Arvela ja varapuheenjohtaja Karoliina Ahtiainen

Haastateltavien valinnat ja haastattelut on tarkoitus tehdä syyskuun loppuun mennessä. Työryhmän esitys tuodaan kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätettäväksi 14. marraskuuta pidettävään kokoukseen. 

Teatterinjohtajan toimi täytetään 1. elokuuta 2019 alkaen määräajaksi.