Elokuva-arvio: Salama McQueenin ikäkriisi

Autot 3 (Cars 3, Yhdysvallat, 2017) Ohjaus: Brian Fee. Suomenkielisenä ääninä: Sami Uotila, Essi Hellén, Matti Ristinen, Eero Saarinen, Heikki Silvennoinen, Lauri Tilkanen, Maria Ylipää. Kesto 109 minuuttia. S.

Pixar

Salama McQueen ja Cruz Ramirez opettelevat kumpikin uusia asioita suositun animaatioelokuvasarjan kolmannessa osassa.
Salama McQueen ja Cruz Ramirez opettelevat kumpikin uusia asioita suositun animaatioelokuvasarjan kolmannessa osassa.

Pixar-animaatiostudion elokuvasarjoista eniten selkeästi nuorille lapsille suunnattu Autot palaa juurilleen kolmannessa osassaan. Autot 2 oli hurjaa James Bond -parodiaa, jossa autot seikkailivat kansainvälisesti lähinnä maalaisen lava-auto Martin johdolla. Nyt tarina keskittyy taas kilpa-ajon maailmaan.

Aikoinaan uutta autosukupolvea edustanut Salama McQueen huomaa olevansa tällä kertaa itse tulevaisuuden tiellä. Uudet, Jackson Myrskyn edustamat hybridiautot ovat huipputeknologisia ihmeitä, jotka luottavat kylmiin lukuihin voittopisteiden pokaamiseksi. McQueen työntää itsensä äärirajojen ylitse kamppaillessaan tulevaisuuden kanssa, tuhoisin seurauksin.

Kun uusi sponsori, treenaaja ja teknologia eivät tuota toivottuja tuloksia, lähtee McQueen taas kerran etsimään vastauksia menneisyydestä.

Autot-elokuvien maailma on puhdasta americanaa. Moottoreiden ärjyntä, kauniit maisemat ja legendat muodostavat pastissin ihanteiden Amerikasta. Montaaseja säestetään menevällä kantripopilla. Tarinassa on aseteltu vastakkain modernin maailman hössötys ja vanha arvomaailma.

Parasta Autoissa on sen hahmot. Ne ovat kuitenkin puhuvia autoja! Mukana on pari helposti unohtuvaa tapausta, mutta Salama ja lähipiiri saavat yhä hymyn huulille.

Elokuva on sallittu kaikenikäisille, mutta hurjimmissa kilpa-ajoissa saa jännittää ihan kunnolla.

Autot 3 tuntuu hieman toisinnolta ensimmäisestä osasta, mutta toimivat osat ovat taas paikoillaan. Vauhdikkaan rallittelun lomassa ylistetään rohkeutta, kunnianhimoa ja yhteisöllisyyttä.

★★★✩✩

Hyvää: Vauhdikasta motivointia.

Huonoa: Ensimmäisen osan toistoa.

Erityistä: Elokuvan edellä nähdään lyhytanimaatio LOU.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.