Selviytymiskamppailu

Good Time (Yhdysvallat, 2017)Ohjaus ja käsikirjoitus: Benny & Josh Safdie.Rooleissa: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Buddy Duress.Kesto 100 minuuttia.K16.

Ohjaajaveljesten Benny ja Josh Safdien Good Timea ei ole helppoa niellä. Sitä voisi kutsua inspiroivaksi, jos hyväksyy, että tyhjästä ponnistaessa lahjattomien, epäonnisten ja tyhmien, on hylättävä moraali selviytyäkseen.

Good Time kuvaa hengästyneenä suurkaupunkien laitojen selviytymiskamppailua. Good Time ei ole osoittamassa asiasta kauniita puolia. Siihen ei ole mitään syytä.

Connie (Robert Pattinson) on sekava säätäjä. Nick (toinen ohjaajista, Benny Safdie) on älyllisesti alikehittynyt. Veljesten elämä on ollut enimmäkseen laitapuolta.

Elokuvan alussa tapahtuva sekava tapahtumasarja johtaa Nickin vangitsemiseen. Connie tietää, ettei heikko veli kestä kiven sisällä odottavaa kovaa kohtaloa. Tarvitaan pikaisesti käteistä tämän vapauttamiseksi.

Daniel ”Oneohtrix Point Never” Lopatinin armoton musiikki paahtaa taustalla, kun Pattisonin upeasti näyttelemä päähenkilö syöksyy epätoivoiseen tehtäväänsä. Pulssia nostattava tahti hellittää harvoin. Jopa tavallisessa dialogissa on hermostunutta värinää.

Good Timen hahmoja on vaikea ymmärtää. Narkomaanihien peittämistä kasvoista, lasittuneesta katseesta ja huohotuksesta huolimatta Pattison onnistuu vangitsemaan ja kiskomaan mukaan reissulle.

Ohjaajien luoma kokonaisuus on raakaa intuitiota. Kuten päähenkilön mieli. |

Timo Alho

Hyvää: Raa’alla visiolla toteutettu. Tyylikkään ruma.

Huonoa: Voi aiheuttaa henkistä pahoinvointia.

Erityistä: Sivuroolissa nähdään alentavista teksteistään tunnettu hardcore-räppäri Necro.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.