Yleisömenestyksiä tahkoava Lemin nuorisoseura esittää seuraavaksi Pekka Puupään

Viime talvena Lemillä esitettiin Shakespearea. Marraskuussa Tapiolan näyttämöllä saa ensi-iltansa Pekka Puupää kesälaitumilla.

Kaija Lankia

Ohjaaja Pirja Arponen tekee kesän keskelle talvea yhdessä Sami Heinilän (Pekka Puupää) ja Markku Peutereen (Pätkä) sekä Lemin muun teatteriryhmän kanssa.
Ohjaaja Pirja Arponen tekee kesän keskelle talvea yhdessä Sami Heinilän (Pekka Puupää) ja Markku Peutereen (Pätkä) sekä Lemin muun teatteriryhmän kanssa.

Lemin nuorisoseura tuo ensi talvena Tapiolan näyttämölle klassikkokomedian Pekka Puupää kesälaitumilla. Ensi-ilta on marraskuussa.

Ohjaaja Pirja Arposella oli tulevalle näytelmälle useampi vaatimus. Sen tuli olla hyvää mieltä tuottava kappale, jossa on rooleja isolle näyttelijäjoukolle, niin naisille kuin miehille.

Suostuin jo ennen kuin olin nähnyt käsikirjoituksen. — Liisa Haiko

Ja kun näytelmiä katsomaan pitää saada porukkaa, myös näytelmän nimellä on väliä.

— Nimen jo pitää kertoa, mistä näytelmässä on kyse. Pekka Puupää kesälaitumilla kertoo. Emme kuitenkaan kopioi elokuvaa, vaan teemme ihan omannäköisemme Puupään, Arponen sanoo.

Pekka Puupää on kerronnaltaan ja aihepiiriltään ihan toista kuin viime talven Shakespeare-klassikko Myrsky. Mutta juurensa valinnalla on Myrskyssä.

— Kun katsoin Sami Heinilää häijynä Antoniona, hänessä pyrki humoristi esiin. Nyt Pekka Puupäänä hän saa näyttää sen puolensa, Myrskyn apuohjaajana toiminut Arponen kertoo.

Heinilä nähdään Pekkana, Markku Peutere Pätkänä, Kai Grén Kalevina, Jussi Sinkko kiinteistövälittäjä Muikkuna ja Justiinan roolissa nähdään Liisa Haiko.

— Suostuin jo ennen kuin olin nähnyt käsikirjoituksen, Haiko sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut