Mustan ja valkoisen teatterifestivaali siirtyy heinä-elokuun vaihteeseen — ”Silloin on tunnelmallista pimeyttä, lämpöä ja monella loma-aika”

Aloite festivaalin siirtämisestä heinä-elokuun vaihteeseen tuli Katri Lättin mukaan Imatran kaupungilta.

Mustan ja valkoisen teatterifestivaaliin kuuluvat olennaisesti katutapahtumat.
Mustan ja valkoisen teatterifestivaaliin kuuluvat olennaisesti katutapahtumat.

Mustan ja valkoisen teatterifestivaalin järjestämisajankohta on muuttunut. Kaakkois-Suomen suurin teatterifestivaali järjestetään Imatralla ensi vuonna 28.7.—1.8. Esimerkiksi tänä vuonna festivaali järjestettiin kesäkuun alussa.

Aloite festivaalin siirtämisestä heinä-elokuun vaihteeseen tuli Imatran kaupungilta, kertoo Mustan ja valkoisen teatterin puheenjohtaja Katri Lätt. Siirron myötä festivaalin toivotaan tavoittavan enemmän lomailijoita ja matkailijoita.

— Mielestämme elokuu sopii myös hyvin festivaalin ajankohdaksi, sillä silloin on tunnelmallista pimeyttä, lämpöä ja monella loma-aika. Haluamme tavoittaa uusia kansainvälisiä matkailijoita Keski-Euroopasta. Haluamme yhdistää tapahtumia yhteiseksi kaupunkifestivaaliksi. Ohjelmaa voidaan järjestää myös myöhään iltaisin, Lätt kertoo tiedotteessa.

Festivaalin teemana on Jälki. Festivaalia vietetää̈n kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Ohjelmiston kokoamisesta vastaa festivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan.

— Panostamme jatkossa taiteellisesti entistä korkeatasoisempiin esityksiin. Esityksiä tuomme vähemmän, mutta entistä laadukkaampina. Mustan ja valkoisen teatterifestivaalia pidetään kansainvälisesti hienona ja omalaatuisena festivaalina, jolla on ennalta-arvaamaton, korkeatasoinen ja yllätyksellinen ohjelmisto, tiedotteessa todetaan.