Näyttelyarvio: Etelä-Karjalan taideyhdistykset kattoivat taiteen juhlapöydän Imatralle

Etelä-Karjalan taideyhdistysten vuosinäyttely. Imatran taidemuseo 17.11.—9.12.

Kanerva Jalarvo

Imatran taideyhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Kurittu ja Riku Tuuhan Tanssijan jalat -veistos Imatran taidemuseossa Etelä-Karjalan taideyhdistysten näyttelyssä.

Taideyhdistykset ovat saaneet komean ja väreiltään hehkuvan taidekattauksen Imatran taidemuseoon. Niin on kuin jouluinen herkkupöytä, jokaisella vähän jotain, kukaan ei jää ilman, ja esteettinen kylläisyys on taattu.
Yhdistysten väki osaa perusasiat hienosti. Muototaju ja viivan jälki on hallittua. Suurin yllätys on se, miten ravakasti tekijät käyttävät väriä ja onnistuvat siinä hienosti.
Rohkeat yhdistelmät kertovat uskosta omaan kolorismiin, ja tämä tuodaan rempseästi esille. Leena Lukka, Ulla Marin ja Riitta Kilpi osaavat hehkuttaa värinsä komeasti.
Myös hillityn ja herkkävireisen skaalan tekijöitä on. He etsivät voimansa nyanssien pienistä siirtymistä, väri aivan kuin liukuu varoen toiseen ja luo kokonaan uuden maailman. Tästä hyvänä esimerkkinä Raita Rantalaisen syyspäivän tunnelmat.
Hallittua muodon tajua on paljon, parhaiten onnistuvat Aarne Ruokokoski ja Pauliina Rouhiainen, jotka saavat naturalismiinsa myös hengen ja sielun paloa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset