Sorjonen harppaa valkokankaalle – Sorjoselokuvaa kuvataan ainakin osittain Lappeenrannassa, ensi-ilta on syksyllä 2021

Elokuvan tuottajan mukaan käsikirjoitus on vielä työn alla, mutta Lappeenrannan linjalla jatketaan.

Fisher King Oy

Sorjossarjaa kuvattiin linnoituksessa Lappeenrannassa.
Sorjossarjaa kuvattiin linnoituksessa Lappeenrannassa.

Kari Sorjonen palaa tutkimaan rikoksia elokuvassa, jota kuvataan osittain Lappeenrannassa.

Tuontantoyhtiö Fisher King kertoo, että Sorjosesta on tekeillä kansainvälinen elokuva, joka saa ensi-iltansa syksyllä 2021.

Yhtiön vastaava tuottaja Matti Halonen kertoo, että Lappeenranta on jälleen kuvauspaikkana, mutta elokuvaa kuvataan muuallakin.

– Meillä on käsikirjoitus vielä sen verran työn alla, etten voi ihan tarkasti sanoa. Osin tullaan kyllä kuvaamaan siellä, ei välttämättä kokonaan.

Kolmen tuotantokauden mittaisen rikossarjan tapahtumapaikka oli Lappeenranta.

Sorjonen-sarjan kolmas ja viimeinen kausi esitettiin Yle TV1:ssä alkuvuonna 2020 ja se sai ensi-iltansa Netflixissä 11. toukokuuta. Sarjaa esitetään parhaillaan yli sadassa maassa nimellä Bordertown ja siitä on tullut yksi viime vuosien arvostetuimmista pohjoismaisista rikossarjoista, tuotantoyhtiö kertoo tiedotteessa.

Etelä-Amerikassa Sorjonen on tiedotteen mukaan kivunnut monessa maassa katsotuimpien sarjojen joukkoon. Arvostettu New York Times mainitsee Sorjosen yhdeksi koko viime vuosikymmenen merkittävimmistä televisiosarjoista.

Lappeenranta sai "mieletöntä maailmanlaajuista julkisuutta"

Sorjosen jatkumista on ehditty toivoa niin kotimaassa kuin ulkomailla.

– Onhan Lappeenranta saanut sarjasta jo pelkästään ihan mieletöntä maailmanlaajuista julkisuutta ja elokuva jatkuu samalla linjalla. Se leviää maailmanlaajuisesti. En lähde sanomaan, millaisia suoria vaikutuksia kuvauksilla kaupunkiin, mutta tietysti kaiken kaikkiaan positiivisia, toivon, Halonen kertoo.

Kari Sorjosena jatkaa Ville Virtanen ja Anu Sinisalo esittää edelleen Lena Jaakkolaa. Sampo Sarkola jatkaa Lasse Maasalon roolissa

– Vaikka leffateatterissa nähdään sarjasta tutut hahmot, elokuva on täysin itsenäinen teos, käsikirjoittaja Miikko Oikkonen kertoo tiedotteessa.