Nuijamiehen valot syttyvät tammikuussa — musiikkipainotteisessa kulttuuritilan tukitapahtumassa lavalla nousevat muun muassa Laineen Kasperi ja Stam1na

Irtaimistosta riisuttuun teatterisaliin rakennetaan tilapäinen katsomo. Tapahtuma-alueita ovat teatteriaula ja -sali. Aulan tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kai Skyttä

Elokuvateatteri Nuijamies on tapahtumakäytössä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Saliin rakentuu tilapäinen katsomo.
Elokuvateatteri Nuijamies on tapahtumakäytössä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Saliin rakentuu tilapäinen katsomo.

Lappeenrantaan tulee kesä keskelle talvea. Kulttuuritila Nuijamies -yhdistyksen tukitapahtuman ohjelma on kuin musiikkifestivaali, jossa on kyytipoikana elokuvaa, lastentapahtumaa ja teatteria.
Entisessä leffateatterissa esiintyviä artisteja ovat muun muassa Joose Keskitalo, Laineen Kasperi ja Palava Kaupunki, Risto Ylihärsilä ja Stam1na sekä Pave Maijanen ja Pronssinen Pokaali.
— Idea on tarjota isoja kotimaisia nimiä ja paikallista osaamista, joka on mittavaa Lappeenrannassa, tapahtumatuottaja Hanna Airikka toteaa.
Osaamista esitellään päättäjille omassa tilaisuudessa.
Yhdistyksen jäsenten oman osaamisen kirjo on lavea. Musiikin lisäksi kaksipäiväinen Ensimmäinen sytyttää valot -tapahtuma nostaa siitä esille lastenkulttuuria ja teatterin tekemistä.

Idea on tarjota isoja kotimaisia nimiä ja paikallista osaamista. Hanna Airikka

Nuijamiehen kiinteistön omistaa Etelä-Karjalan osuuspankki. Yhdistyksellä on pankin kanssa viikon mittainen vuokrasopimus tapahtumasta viikolla 4.
Kaksipäiväinen Ensimmäinen sytyttää valot -tapahtuma palauttaa elämän elokuvateatteri Nuijamiehen tiloihin ja tontille 26.—27 tammikuuta. Sisätiloissa ohjelmaa on sekä teatteriaulassa että -salissa, ja aulan tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy.

Henri Pitkänen

Kulttuuritila Nuijamies -yhdistyksen avainhenkilöt hakevat tapahtumalla sekä henkistä että taloudellista tukea toiminnalleen.
Kulttuuritila Nuijamies -yhdistyksen avainhenkilöt hakevat tapahtumalla sekä henkistä että taloudellista tukea toiminnalleen.

Elokuvaketju Finnkino tyhjensi Nuijamiehen teatterisalin kaikesta irtaimistosta. Teatterin entiset penkit lähtivät purkamisen mukana kaatopaikalle. Tapahtumaa varten saliin rakentuu tilapäinen katsomo toisiinsa ja lattiaan kiinnitettävistä penkeistä.
— Istumakatsomo tulee salin alaosaan, ylhäällä porrastus on sen verran jyrkkä, että askelmillakin voi istua, Airikka arvelee.
Tapahtuman ohjelmisto on musiikkipainotteinen, joten konserttiyleisö ei hänen mukaansa välttämättä istuskele aloillaan.
Musiikin, teatterin ja nukketeatterin ohella tukitapahtumassa on tarjolla elokuviakin. Niitä näyttää parikkalalainen Kino Pattery, joka tuli lappeenrantalaiselle leffayleisölle tutuksi syksyllä, kun esitti kahta Nordiskin levittämää elokuvaa kaupungissa.

Kai Skyttä

Tukitapahtumassa Nuijamiehen aulatilojen esityksiin on vapaa pääsy.
Tukitapahtumassa Nuijamiehen aulatilojen esityksiin on vapaa pääsy.

Ensimmäinen sytyttää valot


26.1. Kulttuuritila Nuijamies -yhdistys esittelee aluksi omaa osaamistaan kutsuvieraille nukketeatterilla ja muulla toiminnalla. Yleisötilaisuudessa Taidekoulu Estradin Kivireen kiskojat tekevät teatteria ja illan päättävässä konsertissa esiintyvät Stam1na, Joose Keskitalo, Risto Ylihärsiälä sekä Laineen Kasperi ja Palava kaupunki.

27.1. Perhetapahtumassa esiintyvät Harry ja hevoset, Taika-Oliver ja merenneito Riia, aulan puolella on ohjelmapiste ja ulkona Veiterän vetämä liikunnallinen ohjelmapiste lapsille. Elokuvatapahtumassa ensin koko perheen elokuva (riippuu Kino Patteryn ohjelmistosta) ja yhdistyksen suojelijan, elokuvaohjaaja ja akateemikko Aki Kaurismäen palkittu elokuva Toivon tuolla puolen. Ilta päättyy Pave Maijasen ja Pronssisen Pokaalin esiintymisiin.
Molempina päivinä teatteriaulassa esiintyy paikallisia artisteja ja bändejä.