Lappeenrantalainen Marika Hölttä esiintyy etänä Musiikkitalosta torstaina, lauantaina keikkaa lähettävät myös Stam1na, Sulferdust ja tanssiopisto

Lappeenrantalainen koloratuurisopraano Marika Hölttä esittää torstaina oopperaa, operettia ja musikaalia.

Mika Strandén

Marika Hölttä työhuoneellaan Lappeenrannassa. Arkistokuva.
Marika Hölttä työhuoneellaan Lappeenrannassa. Arkistokuva.

Lappeenrantalainen koloratuurisopraano Marika Hölttä aloittaa torstaina Helsingin Musiikkitalon konserttisalista striimattavan kesäkonserttisarjan.

Konsertissa 28. toukokuuta kello 19 kuullaan oopperaa, operettia ja musikaalia. Kantava teema on naisen elämä ja roolit.

– Konserttiohjelmaa koostaessa on ollut kiinnostavaa huomata, kuinka eri genreistä tai aikakausista riippumatta musiikissa on käytetty samanlaisia teemoja. Samat sydänsurut, jotka kaihersivat Mozartin aikana, puhuttavat edelleen, Hölttä sanoo tiedotteessa.

Näyttämöohjauksen on tehnyt Martina Roos. Pianisti on Tuula Hällström.

Marika Hölttä on Pohjois-Kymen musiikkiopiston kasvatti, ja hän valmistuu tänä keväänä Sibelius-Akatemiasta. Hän sijoittui toiseksi viime vuonna Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjassa ja vuonna 2018 kansainvälisessä Havet’s Röst -laulukilpailussa. Hölttä työskentelee muun muassa Suomen Kansallisoopperassa.

Musiikkitalon kesäkonserttisarjaan kuuluu kaikkiaan kolme, sisällöiltään erilaista konserttia, jotka kaikki juontaa Vesa Kytöoja. Konsertit striimataan LiveStage.fi-sivustolle.

Marika Hölttä Musiikkitalon kesäkonserttisarjassa torstaina 28.5. kello 19.

Muita striimejä viikonloppuna

Stam1na Kulttuuritalolla

Lappeenrannan tanssiopiston kevätjuhla Tanssin ilosta opiston Facebook-sivulla ja Youtubessa 30.5. kello 14. Vapaaehtoisen pääsylipun myynti www.lprto.fi.

Lemiläisen Stam1nan livestream-keikka Helsingin kulttuuritalossa 30.5. kello 20. Liput ticketmaster.fi/sunbornlivestream.

Imatralaisen Sulferdustin livestream-keikka Osmo's Cosmos Barissa 30.5. kello 22. Linkki bändin Facebook- ja Instagram-tilillä kello 21. Myös Etelä-Saimaa näyttää keikan verkkosivuillaan kello 22.