Luvassa latinalaisrytmejä ja vakiotansseja, kun Lappeenrannan Tanssiurheilijat järjestää ensimmäisen talvinäytöksensä

Värikäs show nähdään Kehruuhuoneella lauantaina. Lavalla nähdään muun muassa maailman huippua tavoittelevat Markus Hirvonen ja Liisa Setälä.

Henry Hatakka parinsa Terhi Virkki-Hatakan kanssa Finland Open kilpailussa.
Henry Hatakka parinsa Terhi Virkki-Hatakan kanssa Finland Open kilpailussa.

Rumbaa, sambaa ja cha chata sekä tangoa ja foxtrotia. Muun muassa näitä latinalais- ja vakiotansseja nähdään Lappeenrannan Tanssiurheilijoiden talvinäytöksessä Kehruuhuoneella lauantaina.

— Järjestämme talvinäytöksen ensimmäistä kertaa, ja olemme rakentaneet katsojille elämykseksi tiiviin ohjelmapaketin, kertoo Lappeenrannan Tanssiurheilijoiden hallituksen jäsen Mari Kangasmäki.

Näiden näyttävien tanssien näkeminen on harvinaista herkkua Etelä-Karjalassa, sillä tanssiurheilukilpailuja järjestetään harvakseltaan.

Kilpailut voivat kestää jopa yhdeksän tuntia, joten niiden seuraaminen voi olla työlästä. Näytös kestää tunnin, ja sen aikana ehtii nähdä monia tanssijoita ja tansseja.

Luvassa on show-meininkiä.

— Tanssijat ovat lajille tyypillisesti kilpavarustuksessaan täydessä tällingissä. Katsoja näkee, miten erilaisissa puvuissa kilpaillaan vakio- kuin latinalaistansseissa, Kangasmäki kertoo.

Näytöksessä nähdään kymmenen tanssiesitystä.

— Haastavat, dynaamiset ja liikkuvat koreografiat tarjoavat nähtävää koko perheelle.

Janne Talasma

Lappeenrannan Tanssiurheilijoiden kasvatti Markus Hirvonen tanssii näytöksessä parinsa Liisa Setälän kanssa. Pari tähtää maailman huipulle.

Parketilla niin konkareita kuin ensimmäistä kertaa esiintyviä lapsia

Näytöksessä tanssii seuran harrastajia lapsista senioreihin.

Suomen huipulta tanssia nähdään, kun Lappeenrannan Tanssiurheilijoiden kasvatti Markus Hirvonen valtaa parketin parinsa Liisa Setälän kanssa. Pari tähtää maailman huipulle treenaten Helsingissä ja Englannissa. Heidän tavoitteenaan on vakiotanssien amatöörien maailmanmestaruus.

— Seuran omat kilpailevat parit ovat kokeneita esiintyjiä ja tottuneet esiintymään erilaisissa tapahtumissa. Kilpailuissa esiintymistaidot karttuvat nopeasti, koska yksi arviointikriteereistä on esiintymistaidot. Seuralta tilataan usein esiintymisiä pikkujouluissa, juhlissa, vanhustentaloilla ja tapahtumissa, Kangasmäki kertoo.

Henry Hatakka ja Terhi Virkki-Hatakka esittävät elokuvamusiikkiin vakio- ja latinalaistanssin. Parilla on muun muassa SM-hopea vakioissa seniori2 luokassa.

Lasten Tanssitähti-ryhmälle esitys on ensimmäinen julkinen esiintyminen.

— Ryhmä on opetellut innokkaana Frozen-valssia.

Tanssiurheilijat ja musiikkiopisto yhteistyössä

Tarjolla on myös elävää musiikkia, sillä tanssiurheilijat järjestävät näytöksen yhteistyössä Lappeenrannan musiikkiopiston kanssa. Hirvonen ja Setälä tanssivat tangon nuorten musiikkiopiston soittajien säestyksellä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.