Lemin Myrsky kiinnosti katsojia enemmän kuin tekijänsä uskoivat — Nuorisoseura jäi keskiverrosta kävijämäärästä noin tuhannen katsojan päähän

Syksyllä Lemin nuorisoseura palaa "tavalliseen ja hauskaan kansankomediaan".

Kaija Lankia

Marjo Rüster, Liisa Junnonen ja Markku Peutere etsivät omassa kuplassaan tietään pois saarelta Myrsky-näytelmässä.
Marjo Rüster, Liisa Junnonen ja Markku Peutere etsivät omassa kuplassaan tietään pois saarelta Myrsky-näytelmässä.

Lemin nuorisoseuran uskalias tarttuminen William Shakespearen tekstiin yllätti tekijänsä myönteisesti. Myrsky-näytelmää kävi katsomassa noin 1 500 katsojaa, mikä on enemmän kuin teatteriharrastajat odottivat, kertoo nuorisoseuran puheenjohtaja Leena Uski.

Myrsky täytti nuorisoseurantalo Tapiolan katsomon 60-prosenttisesti, mikä tarkoittaa noin 93 katsojaa eritystä kohti. Esityksiä oli yhteensä 16, eikä näytelmä tuottanut tappiota. Loppua kohden kävijämäärä esityksissä kasvoi.

Aivan keskiarvoonsa 2 000—2 500 katsojaan ei Lemin nuorisoseura Shakespearella päässyt. Myrskyä edeltänyt Reinikainen puolestaan veti salin täyteen sataprosenttisesti.

Valtapeliä ja romantiikkaa kansankomediallisin aineksin höystettynä sisältävä Myrsky sai katsojilta pääosin kiittävää palautetta, mutta joukkoon mahtui muutamia vahvoja soraääniäkin. Leena Uski arvelee, että katsojat saattavat kokea Shakespearen etäiseksi ja vaikeaksi.

— Näyttelijöille oli hyvä, että oli haastetta, Uski sanoo.

Lemin nuorisoseura toteuttaa seuraavan näytelmän syksyllä, jos ohjaajapulasta selvitään. Uskin mukaan ohjaaja Sami Sivonen ei opiskelukiireiltään ehdi ohjaamaan, eikä ohjaajaksi kysellystä näyttelijä-laulaja Pirja Arposestakaan ole varmuutta. Sekä Sivonen että Arponen toimivat ohjaajina Myrskyssä.

— Harjoitusten on tarkoitus alkaa elokuussa. Seuraavassa näytelmässä palaamme taas tavalliseen ja hauskaan kansankomediaan, Uski sanoo.

Lemin nuorisoseura on näytellyt säännöllisesti vuodesta 1998 lähtien. Seurantalon näyttämöllä ennen Myrskyä esitetyt 15 näytelmää ovat keränneet lähes 41 000 katsojaa.

Luetuimmat