Suosalo Teatteri Imatrassa ja Nykänen Lappeenrannan kaupunginteatterissa

Etelä-Karjalan ammattinäyttämöillä vierailee vanhoja tähtiä ja tuoreita tekijöitä kevätkaudella.

Johnny Korkman

Martti Suosalo tuo Palvelija-monologinsa vaihteeksi Teatteri Imatran näyttämölle. Kuvassa kuitenkin Mielipuolen päiväkirja -esitys.
Martti Suosalo tuo Palvelija-monologinsa vaihteeksi Teatteri Imatran näyttämölle. Kuvassa kuitenkin Mielipuolen päiväkirja -esitys.

Teattereiden kevään vierailuesitykset rakentuvat erilaiselle sapluunalle Etelä-Karjalassa. Teatteri Imatra tuo lavalle tuttuja nimiä, ja Lappeenrannan kaupunginteatteri tarjoilee aiemmin näkymättömiä esityksiä.

Teatteri Imatran vierailut alkavat maaliskuussa, kun näyttelijä, laulaja ja elokuvatähti Pirkko Mannola on teatterinjohtaja Timo Rissasen haastateltavana. Sarjassa on aiemmin kuultu Seela Sellaa ja Ritva Oksasta.

Huhtikuussa Ritva Oksanen ja Pedro Hietanen vierailevat esityksellä Älä jätä sinua yksin. Se koostuu tutuista kappaleista ja runoista sekä Aino Suholan teksteistä, ja teemana on rakkaus ja toisista välittäminen.

Kirjallinen ote jatkuu, kun Imatralle tulee Kari Hotakaisen Martti Suosalolle kirjoittama tragikoominen monologi Palvelija kevätkauden lopuksi. Esityksen ensi-ilta oli Helsingin kaupunginteatterissa vuonna 2015.

Lumikki Haaja

Matti Nykänen on Tatu Mönttisen monologin päähenkilö.
Matti Nykänen on Tatu Mönttisen monologin päähenkilö.

Lappeenrannan kevätvierailuissa isoin nimi on Matti Nykänen, joka on Tatu Mönttisen monologin päähenkilö. Näytelmä kurkistaa mäkimieheen lööppien takana, mutta käyttää tekstinä Nykäsen tuttuja sanontoja.

Kaupunginteatterin vierailukevät alkaa kuitenkin toisenlaisella klovnerialla. Taina Mäki-Ison tragikoominen Medeia: klovnin raivonhallintaopas tulkitsee traagisen naisen myyttiä klovnin näkökulmasta lämpimästi.

Yrjö Kokon rakastettu Pessi ja Illusia täyttää 75 vuotta. Lappeenrannan kaupunginteatterissa lukua juhlistaa Nukketeatteri Sytkyt, jossa Juha Laukkanen nukkeineen herättää sadun henkiin kolmessa esityksessä.

Lisää saikkua, kiitos! on kädenojennus komedianälkään. Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen tulevat suursuosiosta kärsivän esityksen kakkososassa kaupunkiin toista kertaa samalla esityskaudella.

Kajaanilainen nykytanssiryhmä Äijät on esittäytynyt Lappeenrannassa jo aiemmin. Uudessa tuotannossa Äijät goes movies Kainuun perusjampat ottavat tahdin askeleisiinsa elokuvista ja tekevät esityksestä omansa.

Vierailut kevät 2019

Lpr:n kaupunginteatteri

26.1. Medeia: klovnin raivonhallintaopas.

8.3. Matti Nykänen — Hyppy sumuun.

22.—23.3. Nukketeatteri Sytkut: Pessi ja Illusia.

25.—26.3. Lisää saikkua, kiitos!

18.5. Äijät goes movies.

Teatteri Imatra

12.3. Tähtihaastattelussa Pirkko Mannola.

25.4. Älä jätä sinua yksin. Ritva Oksasen ja Pedro Hietasen konsertti- ja lausuntaesitys.

2.5. Palvelija. Martti Suosalon monologi.

Luetuimmat