Lappeenrannan kaupunginorkesteri mukaan oopperatuotantoon – Elinan surman ohjaa Markku Pölönen, ja ensi-ilta on syksyllä 2021

Mika Strandén

Kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo johtaa kaupunginorkesteria oopperassa syksyllä 2021.
Kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo johtaa kaupunginorkesteria oopperassa syksyllä 2021.

Etelä-Savon musiikkiteatteri- ja oopperayhdistys (Esmo) tuottaa Oskar Merikannon oopperan Elinan surma syksyllä 2021. Ooppera toteutetaan yhteistyössä Saimaa Sinfoniettan eli Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien kanssa.

Teos saa ensi-iltansa Mikkelissä syksyllä 2021, jonka jälkeen esityksiä on sekä Mikkelissä että Savonlinnassa. Kapellimestarina toimii Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo ja ohjaajana Markku Pölönen.

Ooppera on Saimaan seudun useiden kaupunkien hanke, mutta kaupunginorkesteri on hanketiedotteen mukaan ainoa Lappeenrantaa edustava porukka. Lavalle nousee Etelä-Savosta lähtöisin olevia solisteja, ja Pölösen suunnitteleman puvustuksen ja lavastuksen toteuttavat savonlinnalaisen Ammattiopisto SAMIedun opiskelijat.

Merikannon Elinan surma perustuu vanhaan suomalaiseen kalevalamittaiseen balladiin. Ooppera on elokuvistaan tunnetulle Pölöselle kolmas oopperaohjaus. Edellinen hänen ohjaamansa ooppera oli katsomot loppuunmyynyt W. A. Mozartin Figaron häät Joensuussa.