Yön laulaja Olli Lindholm on kuollut — 21. studioalbumi jäi Lindholmin joutsenlauluksi

Katja Neuvonen

Olli Lindholm ja Yö esiintyi Imatran big band-festivaalilla vuonna 2008.
Olli Lindholm ja Yö esiintyi Imatran big band-festivaalilla vuonna 2008.

Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholm on kuollut. 54-vuotias Lindholm menehtyi sairauskohtaukseen maanantain ja tiistain välisenä yönä 11.—12. helmikuuta. Yhtyeen jäsenet vahvistavat Lindholmin poismenon yhtyeen virallisella Instagram-tilillä. Yön soittajat kuvailevat Lindholmia sydänystäväksi, joka oli aina omiensa puolella ja esittävät osanottonsa Lindholmin omaisille.

Yö on porilainen, vuonna 1981 perustettu yhtye. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Likaiset legendat 1, Särkynyt enkeli, Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen. Yö julkaisi 21 studioalbumia, joista viimeiin on vuonna 2016 julkaistu Puolet taivaasta — puolet helvetistä.

Viime aikoina Lindholm oli paljon esillä ennen muuta Neloskanavalla pyörivän, suositun Voice of Finland -laulukilpailun tuomarina.

Yö-yhtyeen oli määrä esiintyä Kehruuhuoneella Lappeenrannassa lauantaina 16. helmikuuta. Nyt kaikki yhtyeen esiintymiset on peruttu.

Kehruuhuoneen keikalle lipun hankkineet voivat hakea rahojensa palautusta tai vaihtaa liput Pepe & Professionalsin huhtikuiselle keikalle.

Yön oli tarkoitus lähteä kevätkiertueelle perjantaina. Hyvän yön kiertueeksi nimitetyllä kiertueella oli tarkoitus kuulla akustisia tulkintoja Yön tunnetuimmista kappaleista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat