Sirkku Immonen kyllästyi juoppoihin ja siirtyi ravintoloista koulukeittiöihin — Nyt lappeenrantalainen ravintola-alan konkari rakentaa musiikkiopiston kahvilasta konditoriaa

Sirkku Immonen on tehnyt Lappeenrannan musiikkiopiston kahvilasta elävän paikan. Popeda-fani saa samalla uusia kuulokuvia työnsä lomassa.

Mika Strandén

Sirkku Immosen hiuksissa on vielä jälkiä Lappeenrannan musiikkiopiston Halloween-tapahtumasta, sillä värien pesuohjeet eivät pelittäneet kerrotusti. — Ei se entisen punkkarin päässä haittaa, kahvioyrittäjä nauraa.
Sirkku Immosen hiuksissa on vielä jälkiä Lappeenrannan musiikkiopiston Halloween-tapahtumasta, sillä värien pesuohjeet eivät pelittäneet kerrotusti. — Ei se entisen punkkarin päässä haittaa, kahvioyrittäjä nauraa.

Ota kelmu pois päältä ja lämmitä lihapiirakka mikrossa.

Sirkku Immonen neuvoo äidillisesti oppilasta, joka hakee välipalaa Lappeenrannan musiikkiopiston kahviosta. Immoselta satelee ohjeita varsin tiuhaan, sillä opiston aula on kuin ruuhkainen risteysasema tavallisena arki-iltapäivänä.

— Pahin suma alkaa jo hiljentyä, yrittäjä itse sanoo.

Pakko uskoa, sillä naisen silmä on tottunut arvioimaan monenlaisen asiakaskunnan liikkeitä.

Immonen aloitti musiikkiopiston kahviossa yrittäjänä lukukauden alussa. Yrityksen pyörittäjänä hänellä oli kesän kokemus Siltakahviosta Puumalassa, mutta keittiö- ja ravintola-alalla nainen on tuttu monesta paikasta.

— Kyllästyin katselemaan kännikkäitä kaikki illat.

Se on Immosen perustelu urasiirrolle, joka vei hänet lappeenrantalaisista ravintolasaleista ravintolakeittiöihin ja tarjoilijasta keittiötöihin. Helpotus oli vain väliaikainen.

Kyllästyin katselemaan kännikkäitä kaikki illat. — Sirkku Immonen

Työ muuttui mielekkäämmäksi, mutta työajat pysyivät ilta- ja viikonloppupainotteisina. Mukavia päivätöitä löytyi kouluista, joissa Nuijamaalla asuva Immonen on työskennellyt Imatralla, Lappeenrannassa ja Luumäellä.

Oma rauha tekemisessä ja työajat vetivät Immosen musiikkiopistoonkin.

— Jää aikaa kolmelle lapsenlapselle ja kolmelle koiralle ja saattaa ehtiä kalallekin, kahvioyrittäjä listaa opiston ulkopuolisia elämän kiinnekohtia.

Immonen arvostaa päivien erilaisuutta, mutta kertoo niiden alkavan aina samalla tavalla. Aamun ensitarjottavat hän hakee muualta, ”jotta päivä käynnistyy”, sitten kääritään omat hihat.

— Laitan taikinat nousemaan.

Itse tekeminen korostuu, sillä ”puolivalmisteet maistuvat aina samalta”. Vitriinin tarjoilut on pantu merkille, sillä naapuruston väki osaa jo hakea kahvi- ja välipalaleipää musiikkiopistolta.

— Moni kävijä ottaa mukaankin.

Mika Strandén

Sirkku Immosella on pitkä kokemus sekä ravintola-alalta että lasten ja nuorten ruokinnasta. Lappeenrannan musiikkiopiston kahviossa yrittäjä yhdistää aiemmat oppinsa.

Musiikkiopisto antaa taiteen perusopetusta soitto-oppilaille. Immonen osaa ottaa kitarasta kolme sointua, mutta kuuntelee musiikkia sujuvasti, ”varsinkin Popedaa”.

— Jokainen on lahjakas jossain, ja musiikki ei ole ollut minun juttuni.

Kiinnostusta kuitenkin on. Yhdestä tapahtumasta hän hankki viulun, laulukilpailujen karsinnoista puolestaan kuulokuvia liedeistä.

— Paljon on päässyt uutta kokemaan, Immonen toteaa ilahtuneena.

Kokemusten välittyminen on ollut vastavuoroista. Opiston henkilökunta istuu taukonsa nykyisin usein kahviossa omien tilojensa sijasta. Houkuttelu oli aika helppoa.

— Kukat ja liinat pöytään, yrittäjä kertoo reseptiksi.

Musikanttiini

Lappeenrannan musiikkiopiston kahvio.

Nimi valittiin äänestyksellä lokakuussa.

Yrittäjä Sirkku Immonen on syntynyt Lappeenrannassa ja asuu Nuijamaalla.

Kahvio on avoinna ma—pe viimeistään kello 10 ja vähintään kello 18:aan (pe kello 15) ja tapahtumien yhteydessä pitempään sekä tarvittaessa viikonloppuisin.

Kahviotoiminnan ohella myös pitopalvelua.

Kommentoidut