Tuore ylioppilas Eevi Ihalainen viettää kesänsä missikiertueella eri puolilla Suomea ja kesätöissä Lappeenrannan Teerenpelissä — Missikandidaatin täydelliseen kesäpäivään kuuluu vety satamakahvilassa

Lyseon lukion ylioppilas katsoo ensin missikortin ja tähtää sitten psykologin uralle.

Kai Skyttä

Lappeenrannan Lyseon lukion ylioppilas Eevi Ihalainen kulkee kesällä Miss Suomi -tapahtumissa. Semifinalisti tavoittelee paikkaa syksyn loppukilpailuun.
Lappeenrannan Lyseon lukion ylioppilas Eevi Ihalainen kulkee kesällä Miss Suomi -tapahtumissa. Semifinalisti tavoittelee paikkaa syksyn loppukilpailuun.

Eevi Ihalainen sovittelee ylioppilaslakkia päähänsä Lappeenrannan Linnoituksessa. Hän saattaa päätyä sinne myös lauantain juhlahumussa.

— Jos on hyvä ilma, niin varmaan sekä Lyseon että Kimpisen ylioppilaita kokoontuu valleille.

Joskus näkee ylioppilastyttöjä, joille korkokengillä kävely on selvästi vieras juttu. Ihalaisen puolesta ei tarvitse jännittää hänen hakiessaan ylioppilastodistusta. Hän onkin saanut lajiin huippuluokan opetusta.

Ihalainen on yksi 20:sta Miss Suomi —semifinalistista. Kokelaat viettivät yhden toukokuisen viikon missikoulussa miljoonahuvila Villa Grandessa Vantaalla.

Opetusohjelmassa oli perinteisiä missintaitoja, kuten esiintymistä, poseeraamista ja sitä korkeilla koroilla kävelyä. Opettajien joukossa oli muun muassa ex-Miss Suomi ja puheterapeutti Anna-Liisa Tilus, joka opetti äänenkäyttöä ja laulaja Meiju Suvas, joka esitteli mikrofonin käyttöä.

Missikeikat lähtivät liikkeelle Mummotunnelista

Lyseon lukiosta valmistuvalla nuorella naisella on edessään ikimuistoinen kesä. Koulu on takana, 18 vuotta mittarissa ja missimenoja kalenterissa.

Miss Suomi —loppukilpailuun valitaan 10 finalistia elokuun lopussa, ja sitä ennen kaikki semifinalistit esiintyvät eri tapahtumissa. Viime viikon torstaina kandidaatit nähtiin terassiravintola Mummotunnelin avajaisissa Helsingissä ja kesäkuun puolessa välissä tytöt menevät näytille huvipuisto Poweparkkiin Alahärmään.

— Varmaan tulee lisää keikkoja kesän mittaan, mutta ei ole tiedossa, että meillä olisi Etelä-Karjalassa jotakin.

Kai Skyttä

Ylioppilasmekon Eevi Ihalainen osti Helsingistä. Toinen vaihtoehto on punainen mekko. Hän päättää vasta juhlapäivän aamuna kumman pukee ylleen.

Noin 1 000 tyttöä tavoitteli paikkaa Miss Suomeen

Miss Suomi —instituutio pitää pintansa sosiaalisen median valtakaudellakin. Peräti 1 000 tyttöä tavoitteli paikkaa kilpailuun. Kuvien perusteella valittiin 50 kandidaattia ensimmäiseen karsintaan.

Ihalainen lähetti kuvansa esikarsintaan viime tinkaan ja kertomatta siitä kenellekään.

— Sinne piti lähettää kasvo- ja kokovartalokuva. Otin itse kuvat peilin kautta.

Tieto jatkoon pääsystä tuli keskellä yötä. Kun Ihalainen sattui olemaan vielä hereillä, hän ei malttanut olla jakamatta ilouutista saman tien perheelle ja kavereille.

— Kukaan ei yllättynyt. Olen ollut pikkutytöstä asti kiinnostunut missikisoista, ja oli ihan tiedossa, että tämä on minun juttuni.

Nurjaan julkisuuteen jo syytä varautua

Toukokuun alussa oli seuraava karsinta, jossa 30 ehdokasta putosi pois. Ihalainen oli iloisesti yllättynyt, kun pysyi kisassa mukana.

— Vanhemmat kysyivät, että oletko valmis kaikkeen siihen julkisuuteen ja lieveilmiöihin, mitä tästä seuraa. Tunnen olevani.

Ihalainen osasi varautua siihen, että sosiaalisessa mediassa lentää kuraakin niskaan.

— Olen päättänyt, etten lue ilkeitä kommentteja. Olen sanonut kavereillekin, että jos heidän silmiin osuu jotakin kurjaa, ei tarvitse minulle kertoa.

Ihalainen on nuorin tämän vuoden semifinalisteista. Missikisat voivat tuntua menneeltä maailmalta ajassa, jossa tubettajat, vloggarit, bloggarit ja instatähdet ovat niitä kuumia tähtiä.

— Ei pidä miettiä, mitä muut tekevät, vaan on luotettava omaan juttuun. On tullut sellaisia kommentteja, että wow hienoa, kun uskalsit.

Semifinalistien joukossa on toinenkin lappeenrantalainen, 20-vuotias Birgitta Venäläinen, joka on muuttanut vuosi sitten Helsinkiin opiskellakseen farmaseutiksi. Ihalaisella ja hänellä on yhteistä muun muassa se, että kumpikin on kuluttanut Lyseon lukion pulpetteja.

— En tuntenut Birgittaa aiemmin, mutta nyt meistä on tullut kavereita.

Kaisa Juntunen

Eevi Ihalainen (ylärivi, toinen vas.) 13-vuotiaana PEPOn joukoissa jalkapalloturnauksessa Ruotsin Örebrossa.

Entinen futismimmi pomputtelee yli 100 kertaa

Koulussa hyvin pärjännyt Ihalainen tähtää psykologin uralle. Hän kävi pyrkimässä Jyväskylän yliopistoon, mutta arvelee, että paikka ei avaudu vielä tänä vuonna.

— Ajattelin, että nyt on hyvä hetki hakea missikilpailuun, kun en ole vielä opiskelemassa.

Mikäli menestystä Miss Suomessa tulee, Ihalainen pyrkii yhdistämään missintöihin tulevaisuuden pyrkimyksiään.

— Miss Suomi merkitsee muutakin kuin ulkonäköä. Jokaisella pitää olla joku oma erityisala, jota haluaa pitää esillä. Minä haluan edistää mielenterveystyötä.

Ihalaisen kaikkien aikojen missisuosikki on Karita Tykkä.

— Karita on pystynyt edistämään hyvin omia intressejään, kuten hyvinvointi- ja terveysasioita, hän ei ole törttöillyt ja hänellä on hyvä julkisuuskuva.

Aiempaa kilpailukokemusta Ihalaisella on urheiluareenoilta. Hän harrasti 10 vuotta jalkapalloa hyvällä menestyksellä. PEPOn juniori voitti piirin taitokisat ja pääsi Suomen mestaruus -kisoihin.

Jos pallo osuu kohdalle, niin ex-pelaajan pomputtelutulos on yhä vertailukelpoinen.

— En ole laskenut, mutta yli sata menee.

Ylioppilasjuhlat kotona pienessä piirissä

Ylioppilasjuhlia Ihalainen viettää maltillisin menoin.

— Jotkut kaverit pitävät 100 vieraan juhlia, mutta minä juhlin pienimuotoisemmin. Kotiin tulee sukulaisia ja naapureita.

Nuoreen kaunottareen voi törmätä Lappeenrannan ravintola Teerenpelissä, jossa hän aloitti pari viikkoa sitten kesätyön tarjoilijana. Syksyn saapuessa hän toivoo pääsevänsä reissuun ystävänsä kanssa, joko Ranskaan Nizzan rannoille tai Kreikkaan Santorinin saarelle.

Entä millainen on missikokelaan täydellinen kesäpäivä?

— Saa nukkua pitkää. Ulkona paistaa aurinko ja on lämmintä. Menemme kavereiden kanssa satamaan, istumme laivoilla ja syömme vedyt. Sen jälkeen kotona rentoa olemista perheen kanssa.

Kai Skyttä

Eevi Ihalainen on tyytyväinen ylioppilaspapreihinsa ja tähtää psykologin uralle. Mutta ensin hän katsoo missikortin.

Eevi Ihalainen

Syntynyt Lappeenrannassa 7.12. 1999.Tämän kevään ylioppilas Lyseon lukiosta.Miss Suomi —semifinalisti. Kesätöissä tarjoilijana Teerenpelissä.Asuu Uus-Lavolassa.Perheeseen kuuluu äiti, isä ja isosisko.Harrastuksina kuntosali ja lenkkeily.Yksi mieliartisti Zara Larsson.Sinkku.

Uusimmat uutiset