Juuri nyt Imatra juhlii Matti Suur-Hamaria

Kantaesityksiä, lauluja ja nukketeatteritaidetta — katso tästä lista Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään vierailuesityksistä

Kaupunginteatterin kevät 2018 on vierailujen valossa koskettava ja naurattava paketti.

Mika Strandén

Lappeenrannan kaupunginteatterin sisäänkäynnistä voi keväällä 2018 astua neljän oman ensi-illan ohella kymmeneen vierailuesitykseen.

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevätkausi tulvii vierailuesityksiä. Kymmenestä vierailusta viisi on suurella näyttämöllä ja viisi pienellä. Jo aiemmin nähtyjä ison puolen esityksiä ovat Kiviä taskussa ja Saikkua, kiitos. Tässä listaus muista.

Dark Side of the Mime
Teatteri Takomon fyysinen ja groteski taidonnäyte sekoittaa estoitta klassista pantomiimia, pornoa, klovneriaa ja väkivaltaa. Akse Petterssonin ohjaama K18-esitys heristää keskisormea kaikille, jotka tohtivat katsoa. Näyttämöllä Marc Gassot.
suuri näyttämö 20.1. kello 19

Photo Sapiens
Musiikkiteatteri Nytin kantaesitys kommentoi kollaasinomaisesti ihmisen toimintaa ja mielentilaa musiikkiteatterin keinoin. Laulu, näyttelijäntyö ja tanssi ravistelevat sellaisia ilmiöitä kuten someriippuvuus, huomiontavoittelu, kiire ja jonotuskulttuuri.
suuri näyttämö 12.2. kello 19

Sylvia, Tuija ja laulava patja
Heli Laaksosen kirjoittamassa tarinassa kaksi mummoikäistä naista rakentavat ilmapatjasta itselleen siskonpetiä ja koostavat runoesitystä nuorisoseuralle. Pitkä ja luiseva on Sylvia (Marjatta Rinne), pieni ja pyöreä taas Tuija (Eija Nurmio).
pieni näyttämö 17.2. kello 13

Matka Kauas-maahan
Nukketeatteritaiteilija Satu Kivistön kantaesitys Marjatta Kurenniemen samannimisestä sadusta kertoo Mariannasta, joka tahtoo päästä sinne, minne myös taivaan pilvet, linnut ja tuulet menevät. Osa Joutavat nukketeatteripäivät -festivaalia.
pieni näyttämö 9.3. kello 10 ja 18

Jo aiemmin nähtyjä ison puolen esityksiä ovat Kiviä taskussa ja Saikkua, kiitos.

Patomäen Pavarotti
Risto Kopperin ja Ilmari Rajolan esityksessä pirssikuski Mauri on menossa laulukeikalle ja treenaa hommaa taksikopilla säestäjätuuraajan kanssa. Humoristinen tarina perustuu kuskia esittävän Kopperin omiin taksiautoilijavuosiin Lahdessa.
pieni näyttämö 6.4. kello 19 ja 7.4. kello 13

Bremenin soittoniekat
Nukketeatteritaiteilija Emma Jussila-Schermanin kantaesityksessä huonosti kohdellut eläimet ottavat ohjat omiin käsiinsä ja lähtevät matkalle. Tiellä he saavat uusia ystäviä ja oppivat, että erilaisuudesta voi olla hyötyä ja että kaikkia tarvitaan.
pieni näyttämö 12.—13. ja 19.—20.4. kello 10 sekä 14.4. kello 15 ja 21.4. kello 13

Erittäin hyvä ystäväni paroni Von Münchhausen
Tehdas Teatterin ja nukketeatteritaiteilija Timo Väntsin esityksen lähtökohta on puhdistaa valehtelijaparonin maine. Alkuperäiskirjaan ja erilaisille elämäntarinoille perustuva käsikirjoitus johdattelee yleisön naurettavan tapahtumasarjan pariin.
pieni näyttämö 4.5. kello 19

Tähän on tultu
Näyttelijä Tiina Weckströmin ja muusikko-säveltäjä Jussi Tuurnan intiimi ja saksalaiselle kabareeperinteelle perustuva lauluilta sisältää yllättäviä ulottuvuuksia sekä säveliä sodasta ja rakkaudesta, intohimosta ja kuolemasta, äideistä ja lapsista.
suuri näyttämö 8.5. kello 19

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.