Teatteri Imatran katsojamäärä putosi rajusti — sairaustapausten ja sään vuoksi tehdyt peruutukset ovat teatterin selitys

Kesäteatterikappale Haluatko mökkiläiseksi oli teatterin katsotuin näytelmä, mutta veti kolmanneksen vähemmän kuin kesäteatteri tavallisesti.

Teatteri Imatra

Kevätkauden ensi-ilta Maailman ympäri 80 päivässä keräsi 4 570 katsojaa ja oli Teatteri Imatran katsotuin näytelmä sisätiloissa. Kuvassa Kari Kinnari ja Ulla-Maija Järnstedt.
Kevätkauden ensi-ilta Maailman ympäri 80 päivässä keräsi 4 570 katsojaa ja oli Teatteri Imatran katsotuin näytelmä sisätiloissa. Kuvassa Kari Kinnari ja Ulla-Maija Järnstedt.

Teatteri Imatra palasi uuden teatterintalon avajaisvuodesta 2017 arkisempiin katsojalukuihin tänä vuonna. Teatterin näytännöissä kävi 20 971 katsojaa vuonna 2018, kun edellisenä vuonna yleisöä oli 28 162.

Uuden teatteritalon avajaisvuotena jokainen imatralainen kävi keskimäärin kerran teatteriesityksessä, ja Imatra sai poikkeuksellisesta suorituksesta valtakunnallista huomiota. Nyt kävijämäärä putosi neljänneksen.

Teatteri selittää rajua laskua sekä kiinnostuksesta upouutta taloa kohtaan että lukuisista peruutuksista, joista teatteri kärsi tänä vuonna. Esimerkiksi sään vuoksi peruuntui kymmenen Kruununpuiston esitystä.

— Niillä on aikamoinen merkitys kokonaiskatsojamäärään, teatteri kertoo tiedotteessa. Sääolosuhteiden ohella Teatteri Imatran näytöksiä kiusasivat pitkästä aikaa sairaustapaukset, jotka pakottivat peruutuksiin.

Romanttinen rakkausdraama Hiljaiset sillat ja Hannu ja Kertun menivät reippaasti katsojatavoitteensa yli. — Timo Rissanen

Keliolosuhteista huolimatta kesäteatterikappale Haluatko mökkiläiseksi oli Teatteri Imatran katsotuin näytelmä vuonna 2018. Tosin sillä oli katsojia kolmannes vähemmän kuin Kruununpuiston lehtereillä yleensä.

Varsinaisessa teatteritalossa vetovoimaisin näytelmä oli kevätkauden spektaakkeli Maailman ympäri 80 päivässä. Teatterijohtaja Timo Rissanen nostaa silti esiin sekä lastenteatterin että teatterin elokuvasovituksen.

— Romanttinen rakkausdraama Hiljaiset sillat ja Hannu ja Kertun menivät reippaasti katsojatavoitteensa yli, hän toteaa tiedotteessa. Teatteri Imatran kevätkausi alkaa Yllätysten ovet -näytelmällä 2. helmikuuta 2019.

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskausi päättyy torstaina. Sitä ennen teatterilla on vielä esityksiä jokaisesta syyskauden kolmesta ensi-iltanäytelmästään Suutarin tyttären pihalla, Rakkautta ja Vaahteramäen Eemeli.

Teatteri Imatran yleisö 2018

Oma tuotanto:

Maailman ympäri 80 päivässä 4 570.

Hiljaiset sillat 4 211.

Kolme muskottisoturia 3 143.

Hannu ja Kerttu 1 313.

Mauri ja vähä-älypuhelin 231.

Kesäteatteri:

Haluatko mökkiläiseksi 6 722.

Vierailut:

Pieni eläin — Seela Sella 390.

Rantarouvat 198.

Tähtihaastattelussa Ritva Oksanen 193.

Yhteensä 20 971 katsojaa.