Lappeenrannan kulttuuritoimelta jäi säästöön 360 000 euroa — orkesteri alkaa etsiä taiteellista partneria

Kaikki kulttuuritoimialat pysyivät budjetissa vuonna 2017. Lukocius jatkaa orkesterin johtajana, mutta Saimaa Sinfonietta alkaa etsiä taiteellista partneria.

Mika Strandén

Vytautas Lukocius jatkaa kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ainakin kevääseen 2019 saakka.
Vytautas Lukocius jatkaa kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ainakin kevääseen 2019 saakka.

Lappeenrannan kulttuuripalveluiden tuotantoa toteutettiin säästöliekillä vuonna 2017. Tilinpäätöstietojen mukaan kulttuuripalveluiden viime vuodelle budjetoitu toimintakate, 9,4 miljoonaa euroa, alittui noin 360 000 euroa.

Kaikki kulttuurin toimialat, kirjasto, museo, orkesteri ja teatteri, toimivat talousarvioidensa puitteissa. Toimialoilta odotetut toimintatuotot ylittyivät 0,6 prosenttia budjetoidusta, ja ennakoidut kulut alittuivat 3,3 prosenttia.

Lappeenrannan kulttuuritoimien aloista suurimmat ovat kirjasto ja teatteri, joiden vuosibudjetti on noin kolme miljoonaa euroa. Museon ja orkesterin budjetit liikkuvat puolentoista miljoonan euron tietämissä vuosittain.

Kaupunginorkesterin nykyinen taiteellinen johtaja, liettualainen Vytautas Lukocius, jatkaa tehtävässään kaksivuotiskauden 2018—19, ja hänen mahdollinen seuraajansa voi aloittaa orkesterin johdossa keväällä 2020.

Taiteellisen partnerin nimittäminen on vakiintunut orkestereiden yhteistoimintamuodoksi kapellimestareiden ja säveltäjien kanssa Suomessa viime vuosina.

Orkesteri alkaa kuitenkin etsiä taiteellista partneria Saimaa Sinfoniettalle yhdessä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa. Taiteellinen partneri aloittaisi tehtävässä vuonna 2020, jos Mikkelin orkesteri lähtee hakuun mukaan.

Taiteellisen partnerin nimittäminen on vakiintunut orkestereiden yhteistoimintamuodoksi kapellimestareiden ja säveltäjien kanssa Suomessa viime vuosina. Lappeenrannan kaupunginorkesterilla ei aiemmin ole ollut partneria.

Mikkelin kaupunginorkesteri nimitti taiteellisiksi partnereikseen Erkki Lasonpalon ja Daniel Raiskinin viime keväänä. Heidän sopimuskautensa yhteistyöstä orkesterin kanssa kestää kevääseen 2019 saakka.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset