Taiteile tiesi näyttelyyn kaikille avoimessa maalaustapahtumassa Lappeenrannassa — Kinnusen talon pihalla vietetään Suomen kuvataiteen päivää keskiviikkona

Suomen kuvataiteen päivää vietetään keskiviikkona. Lappeenrannassa ja Ruokolahdella osallistutaan suureen maalaustapahtumaan.

Minna Mänttäri

Kinnusen talon pihalla maalataan keskiviikkona. Kuva arkistosta.
Kinnusen talon pihalla maalataan keskiviikkona. Kuva arkistosta.

Suomen kuvataiteen päivää vietetään keskiviikkona 10. heinäkuuta. Kuvataiteen päivä on liputuspäivä, ja se juhlistaa taiteilija Helene Schjerfbeckin (1862—1946) syntymäpäivää.

Etelä-Karjalassa kuvataiteen päivää vietetään suuren maalaustapahtuman merkeissä. Kaikille avoimia maalaus- ja piirustustapahtumia on ainakin Lappeenrannassa ja Ruokolahdella.

Lappeenrannan taideyhdistys ja Kinnusen talon kannatusyhdistys Meijän piha kutsuvat ihmisiä maalaamaan Lappeenrannan keskustaan Kinnusen talolle keskiviikkona. Siellä maalareita ohjaa pitkään taideyhdistyksessä vaikuttanut Sakari Viitaniemi.

— Ajatuksena on maalailla Kinnusen talon näkymiä pihalla ja mahdollisesti myös joissakin talon huoneissa. Teoksista kootaan näyttely Kinnusen talon 110-vuotisjuhlaan, joka pidetään elokuussa, sanoo Marjaana Peronmaa. Hän toimii molemmissa yhdistyksissä varapuheenjohtajana.

Myös Ruokolahdella maalaustapahtuman järjestää paikallinen taideyhdistys. Se pidetään Taitotalossa, jossa maalaustelineitä löytyy talon puolesta. Muutoin kumpaankin tapahtumaan tulee varustautua omin välinein, järjestäjät ohjeistavat.

Suomen kuvataiteen päivänä on liputettu vuodesta 2017 lähtien sisäministeriön suosituksen mukaan.

Kuvataiteen päivän vietosta aloitteen teki Suomen Akvarellitaiteen yhdistys vuonna 2001. Samaisen yhdistyksen ansiosta Suomessa on järjestetty suurta maalaustapahtumaa 10.7. vuodesta 2011 lähtien. Suuri maalaustapahtuma näkyy teoskuvien julkaisemisena myös sosiaalisessa mediassa.

Suuri maalaustapahtuma Lappeenrannassa Kinnusen talossa, Valtakatu 27 kello 10—15 ja Ruokolahdella Taitotalossa, Metsäkouluntie 3 kello 10—15.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset