Matti Nykäsen elämää käsittelevä esitys saapuu suunnitellusti Lappeenrannan kaupunginteatteriin maaliskuussa — Tatu Mönttisen monologi kunnioittaa Nykästä myös kuoleman jälkeen

Näyttelijä Tatu Mönttisen soolonäytelmän esitys muuttuu osin, mutta jatkaa kiertämistä. Lappeenrannassa se nähdään maaliskuussa.

Näyttelijä Tatu Mönttisen monologi nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterissa maaliskuussa.
Näyttelijä Tatu Mönttisen monologi nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterissa maaliskuussa.

Matti Nykäsen yllättävä kuolema ei vaikuta Tatu Mönttisen monologiin. Näyttelijän valmistelema sooloesitys Matti Nykänen — Hyppy sumuun kiertää suunnitellusti Suomea ja ulkomaita talven ja kevään ajan.

Dokumentaarinen monologi sai ensi-iltansa marraskuussa 2018 ja hyvät arviot esimerkiksi Helsingin Sanomissa, jonka kriitikko kehui näytelmää mäkihyppääjän kunnioittamisesta ja tämän asiallisesta kohtelusta.

Kunnianosoitus Matin elämälle korostuu nyt vielä entisestään. — Tatu Mönttinen

Se oli myös Mönttisen tarinan tavoite.

— Esitykseni on kunnianosoitus Matin elämälle. Se oli jo sitä ennen, mutta nyt tämä mielestäni korostuu vielä entisestään, näyttelijä kertoi Etelä-Saimaalle maanantaina.

Mönttinen pitää Nykäsen kuolemaa valitettavana ja esittää osanottonsa tämän läheisille. Monologin kaksi seuraavaa esitystä ovat jo tiistaina, ja ne alkavat Mönttisen mukaan hiljaisella hetkellä. Lappeenrannassa näytelmä vierailee 8. maaliskuuta.

— Joitain kohtia on muutettava, mutta esityksen rakenne pysyy entisellään.

Esitys käy läpi Nykäsen hyppyuraa ja sen jälkeisiä vaiheita niin artistina kuin viihdetaiteilijanakin.

Luetuimmat

Kommentoidut