Saimaan laivatyölle tulee muistomerkki, teokseen etsitään materiaalia joka puolelta Saimaata — Onko sinulla potkureita, ankkureita tai ruoreja?

Muistomerkkityöryhmä vetoaa kaikkiin Saimaan alueen kaupunkeihin, kuntiin, yhteisöihin ja yksityisiin henkilöihin avun toivossa. Rakentamiseen tarvitaan kaikenlaista laivoihin liittyvää materiaalia.

Kuvanveistäjä Kari Cavén on valittu tekemään Saimaan laivatyön muistomerkki.
Kuvanveistäjä Kari Cavén on valittu tekemään Saimaan laivatyön muistomerkki.

Kuvanveistäjä Kari Cavén suunnittelee Saimaan laivatyölle muistomerkin, jolla halutaan kunnioittaa kaikkia, jotka ovat seilanneet Saimaalla työnsä puolesta tai ovat sen mahdollistaneet.

Joukkoon mahtuu varustajia, kippareita, konemestareita, emäntiä, laiva-, lotja- ja uittomiehiä, väylämerkitsijöitä, kalastajia, sotilaita sekä telakoiden ja satamien henkilöstöä.

Muistomerkkisuunnitelma paljastetaan lauantaina Suomen Höyrypursiseuran 50-vuotisjuhlaregatassa Savonlinnan satamassa, jonne muistomerkki sijoitetaan.

Cavénilta on tilattu kolme luonnosta, joista valitaan toteutettava teos.

Paras tunnustus ovat yhä käytössä olevat vanhat alukset

Muistomerkkiteokseen etsitään materiaalia joka puolelta Saimaata. Materiaalina voi olla laivoihin liittyviä esineitä kuten potkureita, ankkureita, ruoreja, kettinkiä, koneiden ja laivojen osia tai uittoihin liittyvää tavaraa. Taiteilija valitsee materiaalista tarvitsemansa osat.

Työryhmä muistuttaa tiedotteessaan, että paras tunnustus laivatyölle ovat yhä käytössä olevat vanhat alukset. Niiden sekä museolaivojen ylläpidon tärkeyttä on tarkoitus korostaa myös muistomerkillä.

Työryhmä vetoaa Saimaan alueen kaupunkeihin, kuntiin, yhteisöihin ja yksityisiin henkilöihin, että he panostaisivat muistomerkin saamiseen ja laivaperinteen ylläpitoon.

Muistomerkkikomiteaan kuuluvat höyrypursiseuran lisäksi Pyhän Olavin Kilta ry, Saimaan Purjehdusmuseoyhdistys sekä Savonlinnan kaupunki.

Kari Cavén on savonlinnalaissyntyinen kuvanveistäjä, joka on palkittu muun muassa Pro Finlandia -palkinnolla. Hän edusti Suomea Venetsian biennaaleissa vuonna 1995.

Hänet tunnetaan erityisesti kekseliäänä kierrätysmateriaalien mestarina.

Cavén tunnetaan erityisesti töistään, jotka on tehty kekseliäästi kierrätysmateriaaleista.
Cavén tunnetaan erityisesti töistään, jotka on tehty kekseliäästi kierrätysmateriaaleista.

Kommentoidut