Lappeenrantalainen sopraano Johanna Nylund palkinnoille Kangasniemellä — Laulaja karsiutui kotikaupunkinsa laulukilpailusta viime vuonna, mutta onnistui nyt paremmin kuin moni Lappeenranta-salissa alkuvuodesta kisailleista

Johanna Nylund opiskelee Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa.

Tuuli Truhponen

Lappeenrantalaislähtöinen sopraano Johanna Nylund onnistui Kangasniemen laulukilpailuissa viikonloppuna. Kuva huhtikuulta 2012.
Lappeenrantalaislähtöinen sopraano Johanna Nylund onnistui Kangasniemen laulukilpailuissa viikonloppuna. Kuva huhtikuulta 2012.

Lappeenrantalainen lauluosaaminen sai tangon ohella tunnustusta myös taidelaulussa viikonloppuna. Lappeenrannasta lähtöisin oleva sopraano Johanna Nylund jakoi Kangasniemen laulukilpailun kolmannen palkinnon sunnuntaina. Kilpailun voitti sopraano Annika Leino, eikä Kangasniemellä jaettu lainkaan toista palkintoa. Kilpailun ensimmäinen palkinto on 6 500 euroa, kolmannen palkinnon arvo on 2 500 euroa.

Nylund tekee maisterilauluopintoja Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän tavoitteli syksyllä 2018 paikkaa Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailuissa, mutta karsiutui tammikuisesta kisasta.

Kehitystä näyttää kuitenkin tapahtuneen. Kangasniemen finaalissa oli kahdeksan laulajaa, joista voittaja Annika Leino ja kolmannen sijan Nylundin kanssa jakanut sopraano Minna-Leena Lahti lauloivat Lappeenrannassa samoin kuin Nylundin taakse Kangasniemellä jääneet sopraanot Laura Juvonen ja Piia Rytkönen, mezzosopraano Ruut Mattila sekä baritoni Emil Mahjneh.

Kangasniemen laulukilpailujen tuomariston puheenjohtaja oli kapellimestari Mikko Franck, ja sen tuomaristoon kuului myös Lappeenrannassa tuomaroinut sopraano Johanna Rusanen-Kartano.