Kapellimestari Erkki Lasonpalo joutui koronakaranteeniin, Rakuunasoittokuntaa ja Lappeenrannan kaupunginorkesteria johtaa torstaina Riku Huhtasalo

Kai Skyttä

Kapellimestari Riku Huhtasalo on hypännyt monenlaisiin tehtäviin. Keväällä hän esiintyi harmonikkasolistina, kun Rakuunasoittokunta konsertoi hoivakoti Hopeahelmen asukkaille Lappeenrannassa.
Kapellimestari Riku Huhtasalo on hypännyt monenlaisiin tehtäviin. Keväällä hän esiintyi harmonikkasolistina, kun Rakuunasoittokunta konsertoi hoivakoti Hopeahelmen asukkaille Lappeenrannassa.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Rakuunasoittokunnan torstaisen yhteiskonsertin kapellimestari vaihtuu. Syynä on, että kaupunginorkesterin kapellimestari Erkki Lasonpalo on altistunut koronavirukselle ja joutunut karanteeniin.

Hänen sijastaan puikkoon tarttuun Rakuunasoittokunnan kapellimestari Riku Huhtasalo.

– Sain asiasta tiedon ja hain partituurit vasta tänään, Huhtasalo kertoi maanantaina.

– Onhan tämä aika poikkeuksellinen tilanne.

Huhtasalo kuitenkin suhtautuu yllättävään tilanteeseen sotilasmuusikon tyyneydellä. Maanantai-ilta kuluisi tiukasti partituureja lukien, tiistaina jo harjoitellen.

– Tiedossa on pitkä työpäivä, mutta kun päästään harjoittelemaan, hyvä tästä tulee. Sen tiedän, että muusikot ovat innoissaan päästessään konsertoimaan.

Maaliskuusta lähtien konsertit paikalla olevan yleisön edessä ovat olleet hyvin harvinaista herkkua.

Torstaisen konsertin nimenä on Suomalaisen kansallisromantiikan kaikuja. Ohjelmistossa on Einojuhani Rautavaaraa, Oskar Merikantoa, Uuno Klamia, Armas Järnefeltiä ja Jean Sibeliusta.

Solistiksi saapuu nuori baritonilupaus, oopperalaulaja Henri Tikkanen, joka on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta tänä syksynä. Reilu kolmikymppinen laulaja on kuitenkin ehtinyt tehdä jo kansainvälistäkin uraa.

Suomalaisen kansallisromantiikan kaikuja -konsertti Lappeenranta-salissa to 29.10. kello 19.

Luetuimmat

Kommentoidut