Kirjojen sankareita Citytunnelissa, Kasukkalassa, Rajapatsaalla ja Pulpilla — Näiden kirjojen tapahtumat sijoittuvat eri puolille Etelä-Karjalaa

Esittelemme muutamia romaaneja, jotka sijoittuvat Etelä-Karjalaan.

Aarne Mikonsaari/EKM

Citykäytävä on cool-menomesta Kiba Lumbergin 1970-luvulle sijoittuvissa romaaneissa.
Citykäytävä on cool-menomesta Kiba Lumbergin 1970-luvulle sijoittuvissa romaaneissa.

Kirjoja lukemalla on antoisaa tutustua vieraisiin paikkoihin, menneisiin aikoihin ja muihin kulttuureihin. Mutta vähintään yhtä mukavaa on lukea tarinaa, joka sijoittuu omalle kotiseudulle.
Lappeenranta ja Imatra toimivat lukuisten romaanien tapahtumapaikkana. Kirjojen päähenkilöitä liikkuu myös maakuntamme pienemmillä paikkakunnilla.
Tunnetuimpia alueesta kertovia kirjoja löytyy Laila Hirvisaaren (ent. Hietamies) Lehmusten kaupunki -sarjasta, joka tunnetaan myös Lappeenranta-sarjana, sekä Heikki Hietamiehen tuotannosta.
Yksi uusimmista alueelle sijoittuvista romaaneista on Annamari Marttisen Vapaa, jossa ollaan Konnunsuon vastaanottokeskuksessa Joutsenossa.
Myös monet lastenkirjat sijoittuvat eteläkarjalaisille tuttuihin paikkoihin. Lappeenrannan historiaa voi lukea Sointu Matikaisen Mustasta pässistä. Imatralaisessa hotellissa ja jalkapallokentällä pyöritään Heta Salmen kirjassa Välkyt veet ja kellarin jengi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet