Tilaajalle

Airi Tauriainen hankki pakastimen täyteen Korpelan leipiä, ja Erkki Räsänen piti ruisleivälle muistotilaisuuden — Lappeenrantalaisen kotileipomon ruisleivän juuri on säilössä, mutta leivät pian syöty, kun osakkaat pohtivat jatkoa

Kotileipomo Korpelan lopetusuutinen aikaansai sekä leipien hamstrausta että surutyötä. Pakastinten tyhjentyessä leivänsyöjät ovat kiperien valintojen ääressä. Kotileipomon toiminnan jatkaminen on yhä pohdinnassa, ja ruisleivän juuri säilötty, jos tuotanto Hanhijärvellä alkaa uudestaan.

Juho Maijala

Airi Tauriaisen runsaat sata litraa vetävä arkkupakastin oli kantta myöten täynnä Korpelan leipiä, mutta pohja alkaa uhkaavasti näkyä. — Leipien alta viedyt puolukat ovat vielä naapurien pakastimissa, hän sanoo.
Airi Tauriaisen runsaat sata litraa vetävä arkkupakastin oli kantta myöten täynnä Korpelan leipiä, mutta pohja alkaa uhkaavasti näkyä. — Leipien alta viedyt puolukat ovat vielä naapurien pakastimissa, hän sanoo.

Keittiönpöydälle syttyi kynttilä. Se valaisi ruokailijoita ja kehyksiin pantua leipäpussia. Pussista oli juuri otettu tuore ruisleipä, jota syötiin vaitonaisesti.

Luetuimmat